Djokovic er finaleklar efter at have delt æg ud

15. november 2014

Novak Djokovic har ved ATP World Tour Finals været suveræn ved at vinde alle tre kampe i gruppespillet og er nu klar til den fjerde finale i karrieren ved sæsonfinalerne, efter sejr over Japanske Kei Nishikori.

Djokovic skulle igennem tre sæt fordelt på 87 minutter for at afgøre kampen med cifrene 6-1, 3-6, 6-0.

Djokovic lagde ud i den sædvanlige stil, ved at være sin modstander overlegen i første sæt som han tog med hele 6-1. Nishikori kunne ikke få et ben til jorden.

I andet sæt fortsatte Djokovic ved at bryde japanerens serv i starten af andet sæt, men Nishikori besluttede sig for at spille aggressivt, hvilket gav pote, da han brød serberen to gange til stillingen 5-3. Nishikori gjorde det flotte arbejde færdigt ved at serve det sidste parti i andet sæt hjem til 6-3.

Man kunne se på serberen var mærket at japanerens flotte spil, der i tredje sæt medførte muligheden for at bryde Djokovic med to bolde, men det var et wake up call til Djokovic, der fik samlet sig igen, og afværgede breakboldene.

Djokovic var igen sig selv og brød straks Nishikori i andet parti til 2-0, hvilket fik gejsten i japaneren til at forsvinde. Derfra var det endnu et Djokovic-show, der ved at dele et æg ud fik vist, at han godt kan klare modgang.

Dermed blev det til et exit til den japanske tennisstjerne på godt og ondt, idet han var den første til at tage et sæt fra Djokovic, men fik på samme tid et slag i stoltheden ved at tabe et sæt 0-6 i semifinalen ved dette års prestigefyldte sæsonfinale.

Kei Nishikori kan dog bestemt være tilfreds med sin sæson 2014, da han er den første asiat, der når til sæsonfinalen som single-spiller. Nishikori kan også være glad for sin slut placering på verdensranglisten som verdens nummer fem, hvilket er opnået ved at vinde fire ATP-titler i løbet af året og med en andenplads ved Grand Slam-turneringen US Open.

I lørdagens anden semifinale, der bliver spillet senere i dag, er der et schweizisk opgør i vente, da landsmændene Roger Federer og Stan Wawrinka står overfor hinanden.

Roger federer har overbevisende vundet alle sine kampe i gruppespillet, og derfor kan det forventes at han gør Djokovic kunsten efter og vinder semifinalen. Dermed kan der være, at årets måske største kamp er i vente, hvis verdens to spillere, der er i topform, møder hinanden i finalen.

Billede af karlnorling / CC BY 2.0 / Beskåret /