DH-ude får nyt turneringssystem

29. april 2014

Elitedivisionerne for både herrer og damer er udvidet til 12 hold i sæsonen 2014, og en ny turneringsstruktur skal sikre flere topkampe. De fire højest seedede hold starter som noget nyt ud med at møde hinanden i et seedningsspil.

Dansk Tennis Forbund har ændret turneringsstrukturen i Elitedivisionen ved DH-ude. For både herrer og damer gælder det nu, at der er 12 hold med i Elitedivisionen, og i den nye struktur er der lagt op til flere topkampe mellem de absolut bedste hold.

Tre runder
Som noget nyt spilles Elitedivisionen nemlig i tre runder; Et grundspil, et mellemspil og et slutspil. I grundspillet spilles der i tre puljer af fire hold; I den ene spiller de fire øverst seedede hold (de hold der nåede medaljespillet sidste år), i de to andre puljer spiller holdene seedet fra fem til 12.

Alle de seedede hold går videre til mellemspillet, der består af to puljer. Vinderen får lov at vælge, hvilket hold fra den seedede pulje, man vil møde i mellemspillet, og de indbyrdes point flyttes med over i mellemspillet.

Fra de to øvrige puljer i grundspillet går de to bedste hold fra hver pulje videre til mellemspillet, og de to hold fra samme pulje placeres i samme mellemspilspulje. Lodtrækning bestemmer, hvilke mellemspilspuljer de to hold kommer i, og de indbyrdes point flyttes med over i mellemspillet.

Medaljespil som hidtil
Grundspillet består derfor af tre kampe, mens mellemspillet kun består af to kampe, da man ikke allerede skal møde, det hold man har mødt i grundspillet. Fra mellemspillet går de to bedste hold i hver pulje videre til medaljespillet, der afvikles som hidtil.

Medaljespillet for både herrer og damer spilles den 30. – 31. august, efter alt at dømme på KBs anlæg, og her møder nummer et i den ene mellemspilspulje nummer to i den anden mellemspilspulje i semifinalen. Vinderne af de to semifinaler mødes i finalen.

Reglerne for afvikling af holdkampene ved DH-ude er ikke ændret. Hver enkelt kamp i holdkampen tæller et point i puljestillingen. Der spilles med match-tie-break i 3. sæt og ’no ad’ i doubler. I semifinaler og finaler afgøres holdkampen i tilfælde af 3-3 i en golden-match-tie-break.

Puljeinddeling i herrernes grundspil:

Pulje A (seedede hold):

KB
Lyngby
Helsingør
Århus 1900

Pulje 1:
Fruens Bøge
Skovbakken
Gentofte
HRT

Pulje 2:
Esbjerg
ATK
Birkerød
Hvidovre

Puljeinddeling i damernes grundspil:

Pulje A (seedede hold):
KB
Birkerød
Gentofte
Hvidovre

Pulje 1:
Fruens Bøge
Esbjerg
Århus 1900
Skovbakken

Pulje 2:
Holte
HRT
Lyngby
ATK