Det er ikke afgjort endnu

30. august 2014

Medaljespil: Regnvejr afbrød herresemifinalen mellem Lyngby og Gentofte. Andreas Bang og Tore Deleuran-Skjold skal spille golden-match-tie-break mod Anders Jørgensen og Søren Spanner om en plads i DM-finalen mod KB.

Klokken lidt i seks lørdag aften kom meldingen. Banerne på KB’s anlæg på Frederiksberg havde fået så meget vand, at det var umuligt at afvikle den golden-match-tie-break, der skal afgøre DM-semifinalen mellem Gentofte og Lyngby.

De to klubber gav lørdag hinanden en fremragende tennisduel, og den duel er altså ikke slut endnu. Da Gentoftes Andreas Laulund og Kristian Pless først slog Rasmus Nørby og Mads Hjortskov, og Lyngbys Andreas Bang og Tore Deleuran-Skjold under et minut senere besejrede Anders Jørgensen og Søren Spanner, stod det klart, at DM-semifinalen endte 3-3. For at finde en afgørelse må en golden-match-tie-break tages i brug. Den bliver afviklet i morgen, søndag, kl. 9.30, en time før DM-finalen

Efter er kaptajnsmøde, hvor Lyngbys og Gentoftes kaptajner på skift valgte én kamp på et nyopsat holdkort, endte det med, at det bliver andendoublen mellem Andreas Bang og Tore Deleuran-Skjold og Anders Jørgensen og Søren Spanner, der skal afgøre DM-semifinalen.

Ligger ikke søvnløs
Jeg skal nok få min nattesøv”, mente Andreas Bang trods det drama, der venter ham søndag morgen.

Det bliver selvfølgelig lidt noget andet, når man ved, at man skal spille en så vigtig match-tie-break, men det bliver fint nok. Det bliver ikke noget problem at sove efter to hårde kampe i dag”.

Andreas Bangs træthed var forståelig. Fra kl. 10.30 til kl. 17 havde han kæmpet i DM-semifinalen, som i flere omgang blev afbrudt af regn. Derfor ville han naturligvis også helst have haft en afgørelse på semifinalen lørdag, men da regnen kort efter afgørelsen på doublekampene begyndt at falde var der ikke andet at gøre. Banerne var ganske enkelt ikke til at spille på.

Det har været en lang dag, og det var lidt ærgerligt, at vi ikke kunne afvikle den golden-match-tie-break i dag, men så må vi bare tidligt op i morgen”, siger Andreas Bang, der regner med opbakning fra Rasmus Nørby og Mads Hjortskov, selvom det kræver, at de står en time tidligere op.

Jeg bliver skuffet, hvis de sover længe. De skal nok være der til at støtte os”.

Psykologisk overtag til Lyngby
Før den golden-match-tie-break der skal afgøre DM-semifinalen har Lyngby og Bang/Skjold det psykologiske overtag. De vandt andendoublen over netop Spanner og Jørgensen i den ordinære kamp. Mellem to yderst rutinerede par giver Andreas Bang dog ikke meget for det overtag, og han vil i hvert fald ikke påtage sig favoritværdigheden.

Det var en meget tæt double, vi spillede. Det er marginaler, der gør, at vi vinder i stedet for dem. Vi har et minimalt overtag”, siger Lyngby-spilleren om doublen, der sluttede 6-4, 7-5 i sit og Tore Deleuran-Skjolds favør.

Det er 50/50 inden kampen i morgen. Alt kan ske. Jeg ville ikke turde sætte mine penge på nogle”.

Lyngby har før prøvet at spille golden-match-tie-break. Det gjorde de nemlig også i sidste års DM-finale, hvor Nørby/Løchte tabte 10-8 til Pedersen/Kromann og Lyngby dermed missede guldet. Gentofte har omvendt aldrig spillet golden-match-tie-break, men til gengæld kan de smide en tidligere DM-vindende doublekonstellation på banen.

Fra 1-1 til 2-2 til 3-3
Før det hele endte i en golden-match-tie-break fulgte en fantastisk holdkamp, hvor stort set alle kampene var tætte. Mange kampe kunne være gået begge veje, men det hele faldt ud, så Lyngby og Gentofte tog sig af tre kampe hver.

I de første singlekampe slog Kristian Pless først Rasmus Nørby, og Andreas Bang slog Joakim Bay Simonsson. 1-1. Derefter vandt Andreas Laulund over Tore Deleuran-Skjold i match-tie-break, mens Mads Hjortskov tog fjerdesinglen mod Frederik Ørvad. 2-2. Så fulgte doublerne, hvor kampene blev spillet nærmest synkront. Også her tog Lyngby og Gentofte som bekendt én hver. 3-3.

Det var tæt hele dagen. Det var så vigtigt, at vi vandt den fjerdesingle. Det var ikke givet, at Mads skulle slå Frederik Ørvad, men det var rigtig vigtigt, og så var det godt, at Tore og jeg holdt hovedet koldt i den tætte double”, fortæller Andreas Bang, om hvad der blev afgørende for Lyngby.

KB får mere hvile
Mens Lyngby og Gentofte fortsat ikke har afgjort, hvem der skal spille DM-finale, behøvede KB ikke mere end godt tre timer, før de havde ekspederet Birkerød ud af turneringen. KB vandt sikkert med 4-0 efter de fire singlekampe, og de får dermed væsentlig mere hvile før finalen, end Lyngby eller Gentofte vil få det.

Vi er alle sammen i nogenlunde form, men det er klart, at KB har en fordel af, at de var færdige allerede inden klokken var to, og at de skal møde en time senere end os i morgen”, siger Andreas Bang.

Den afgørende golden-match-tie-break mellem Bang/Skjold og Spanner/Jørgensen spilles søndag kl. 9.30. Kl. 10.30 afvikles DM-finalen mellem KB og vinderen af kampen mellem Lyngby og Gentofte.