Danskerne tror på oprykning

11. september 2014

Selvtillid: Danmarks tennislandstræner, Kenneth Carlsen, tror på, at Danmark kan slå Moldova og rykke op i Davis Cup. Danmark har tidligere leveret store præstationer mod højere rangerede modstander, lyder argumentet.

Danmark skal rykke op i Davis Cup. Sådan har det lydt fra landstræneren Kenneth Carlsen, siden Danmark for godt 10 måneder siden tabte til Sverige og rykkede ud af Europe/Africa Group 1.

Danskerne vil tilbage i den division, og efter sejre over Cypern og Luxembourg mangler Kenneth Carlsens tropper nu blot en enkelt sejr. Fredag, lørdag og søndag går det danske Davis Cup-landshold på banen i Bramdrupdam Hallerne i Kolding til oprykningsduellen mod Moldova, og selvom spillernes placering på verdensranglisten viser klar fordel til Moldova, tror landstræneren på dansk oprykning.

På papiret er Moldova favoritter, men vi tror helt klart på, at vi kan slå dem. Deres spillere er højere rangeret end vores, men vi har vist, at vi kan levere store resultater mod svære hold, som ligger højere rangeret end os. Så målet er at vinde og rykke op”, understreger Kenneth Carlsen.

Hvordan Moldovas spillere med deres store stjerne, Radu Albot, i spids ligger til det danske hold, ved Kenneth Carlsen ikke, før kampene for alvor kommer i gang. Danskerne har dog udnyttet hjemmebanefordelen til at skabe de bedst mulige betingelser for dem selv.

Vi har valgt et hårdt underlag ud fra, at det passer os godt, men også ud fra at det passer dem dårligt. Vi håber på, at hjemmebanen og underlaget kan være til vores fordel”, siger Kenneth Carlsen, der torsdag præsenterede sit hold ved lodtrækningen på Kolding Rådhus.

Ingen kaniner i ærmet
Her havde landstræneren ingen kaniner i ærmet, og danskerne stiller i same opstilling som ved de seneste mange Davis Cup-kampe. Fredrik Løchte Nielsen er Danmarks førstesingle, Martin Pedersen er andensingle, og Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann spiller doublen. Eneste nye mand er Davis Cup-debutanten, Søren Hess-Olesen, der må nøjes med reserverollen.

Til hver kamp udtager vi de spillere, som vi mener har størst chance for at vinde. Så vi stiller stærkest muligt op i håbet om at vinde hver kamp”, fortæller landstræneren.

Hellere ikke Moldova havde nogen overraskelser på deres holdkort. Førstesingle er verdensranglistens nummer 187 Radu Albot, andensingle er Maxim Dubarenco, der er nummer 387 i verden, og i doublen spiller Radu Albot sammen med Andrei Ciumac.

Lodtrækningen afgjorde, at Martin Pedersen åbner Davis Cup-kampen mod Radu Albot, mens Frederik Løchte Nielsen spiller anden kamp fredag mod Maxim Dubarenco. Umiddelbart ser singlekampene mod Radu Albot meget svære ud, men det hæfter den danske landstræner sig ikke ved.

Danskerne kan vinde alle kampene
Jeg er ligeglad med, hvilke kampe vi vinder. Vi skal vinde tre kampe, og i bund og grund er det fuldstændig lige meget, hvilke kampe det er”, siger Kenneth Carlsen.

Vi går ind til hver eneste kamp med en tro på, at vi kan vinde dem, hvis vi spiller godt, men vi kan også tabe dem. Det ved jeg godt. Vi kan tabe alle sammen, men vi kan også vinde dem alle sammen. Jeg tror på, at det kan lade sig gøre at vinde”.

Tennissporten.dk dækker Davis Cup-oprykningsdramaet mellem Danmark og Moldova tæt. Vi er til stede i Kolding hele weekenden med liveopdatering, reportage og interviews.

Danmarks holdopstilling:
Førstesingle: Frederik Løchte Nielsen
Andensingle: Martin Pedersen
Double: Frederik Løchte Nielsen/Thomas Kromann
Reserve: Søren Hess-Olesen
Davis Cup-kaptajn: Kenneth Carlsen

Moldovas holdopstilling:
Førstesingle: Radu Albot
Andensingle: Maxim Dubarenco
Double: Radu Albot/Andrei Ciumac
Reserve: Andrei Gorban
Davis Cup-kaptajn: Iurie Gorban

Kampprogram:
Fredag kl. 15: Martin Pedersen – Radu Albot
Efterfulgt af: Frederik Løchte Nielsen – Maxim Dubarenco
Lørdag kl. 14: Frederik Løchte Nielsen/Thomas Kromann – Radu Albot/Andrei Ciumac
Søndag kl. 13: Frederik Løchte Nielsen – Radu Albot
Efterfulgt af: Martin Pedersen – Maxim Dubarenco