Dansk oprykning glippede i Fed Cup

8. februar 2014

De danske Fed Cup-piger kunne intet gøre i oprykningskampen mod Estland. Mai Grage og Karen Barbat fik ikke et ben til jorden i deres to singler mod Anett Kontaveit og Kaia Kanepi. To gange 6-0, 6-0 tabte Grage, og Barbat blev besejret med 6-2, 6-1. Dermed nappede Estland oprykningspladsen.

Mens det gik så godt mod Madagaskar og Norge, gik det så skidt mod Estland. Ærligt sagt så havde danskerne ingen chance i oprykningskampen mod Estland. De danske Fed Cup-piger havde drømt om oprykning, men allerede da lodtrækning gav møde med Estland i oprykningskampen, så det svært ud.

Det blev det også. Det blev faktisk umuligt. Vurderet ud fra dagens kamp må danskerne i hvert fald bare erkende, at Estland har et bedre tennislandshold. Doublen behøvede vi ikke engang have i brug, da esterne allerede efter singlerne havde udspillet Danmark. To sejre i to sæt blev det til, og danskerne kunne ikke gøre andet end at lette på hatten.

Dobbelt æg
Det hele startede også rigtig skidt for danskerne, der på papiret skulle sætte deres lid til, at Mai Grage i andensinglekampen kunne gøre noget ved Anett Kontaveit. Det var hun bare aldrig i nærheden af.

Den bare 17årige nummer 219 i verden pillede fuldstændig pynten fra KB-spilleren, og esteren vandt begge sæt overbevisende med 6-0. Grage kunne ganske enkelt ikke gøre andet end at kapitulere og så håbe, at Barbat kunne gøre det bedre i den efterfølgende kamp.

Flot præstation
Det så på papiret svært ud mod Kaia Kanepi, men Barbat leverede faktisk en flot præstation. Hun spillede udmærket og pressede da også verdensranglistens nummer 27, der dog viste sig at være for stærk.

I første sæt tabte danskeren med 6-2 efter at være med til 4-2, og i andet sæt måtte danskeren se sig slået med 6-1. Det betød, at Estland vandt oprykningspladsen.

Danmark skal derfor igen næste år kæmpe i Europe/Africa Group 3, Fed Cups laveste række, men næste år vil danskerne formentlig håbe, at Caroline Wozniacki vil være med på landsholdet, da det er hendes eneste chance for at få lov at spille OL i år 2014.