Danmark klar til oprykningsfinale

5. april 2014

Det danske Davis Cup-landshold fortsætter deres ridt mod oprykning til Europe/Africa Group 1. I dag sikrede Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann med en sejr i fem sæt i double over Mike Scheidweiler og Gilles Kremer, at Danmark vinder 3-0 over Luxembourg er klar til oprykningsfinale.

Frederik Løchte Nielsen måtte for anden dag i træk ud i fem sæt, før han og makker Thomas Kromann kunne sikre sig sejren i dagens Davis Cup-double mod Mike Scheidweiler og Gilles Kremer. I femte sæt var Løchte og Kromann dog bedst. De løftede deres spil, vandt med 6-2, og dermed vinder Danmark Davis Cup-opgøret mod Luxembourg med en føring på 3-0.

I starten af kampen var der ellers problemer for Løchte Nielsen og Kromann. Danskerne havde specielt problemer med Mike Scheidweiler, der både servede og flugtede godt kampen i gennem, og da Frederik Løchte Nielsen sluttede af med en dobbeltfejl i første sæt, tog luxembourgerne sættet med 6-4.

I andet sæt løftede specielt Thomas Kromann sit spil, og det gjorde, at danskerne fik luxembourgerne mere under pres. Specielt i Gilles Kremers serv var der gode muligheder, og danskerne nappede da også sættet med 6-4.

Et problem for danskerne var, at luxembourgerne hele tiden servede først, og det gjorde, at det hele tiden var danskerne, der var et skridt bagefter. Derfor var der også pres på Thomas Kromann, da han skulle serve bagud med 6-5, og da han ligesom Løchte i første sæt lavede dobbeltfejl ved sætbolden, blev det 2-1 til Scheidweiler og Kremer efter 7-5 i tredje sæt.

Herefter blev det danske spil til gengæld bedre. Specielt returneringerne hos både Løchte og Kromann var gode, og den luxembourgske double fik det svært. Fjerde sæt tog danskerne med 6-4, og i femte sæt løftede danskerne deres spil. De var skarpe, fik hurtigt et break, og luxembourgerne kom aldrig tilbage. Løchte og Kromann tog femte sæt med 6-2, og sikrede dermed dansk sejr.

I oprykningsfinalen møder Danmark vinderen af kampen mellem Moldova og Hviderusland. En kamp mod Moldova vil være på hjemmebane, mens en kamp mod Hviderusland vil foregå i Hviderusland.

Selv om Danmark allerede er sikret oprykning, skal der stadig spilles to singler i morgen. Dem viser vi selvfølgelig direkte her på tennissporten.dk.