Danmark i Davis Cup Europe/Africa Zone Group 1 2015

16. september 2014

Efter en fænomenal præstation af det danske herretennislandshold i weekenden i Kolding kan vi nu kigge frem mod 2015. Sejren over Moldova i oprykningsfinalen gør, at Danmark næste år kan møde svære men spændende tennisnationer i Davis Cup Europe/Africa Zone Group 1 i 2015.

Op til lodtrækningen af næste års Davis Cup turnering, er der i dag blevet offentliggjort seednings. Seedningen til Davis Cup Europe/Africa Zone Group 1 ser således ud:

1.       Spanien 

2.       Ukraine

3.       Holland

4.       Israel

Resterende nationer: Danmark, Litauen, Polen, Rumænien, Rusland, Slovakiet, Slovenien, Østrig samt vinderen af Letland v Sverige.

Seedningen af landene har den betydning, at den første og anden seedede er sikker på at blive trukket i hver sin halvdel af turneringen ved lodtrækningen. Dertil kommer det, at den første og anden seedede springer første runde over og først kommer i kamp i anden runde af turneringen.  Det kan dermed med sikkerhed siges, at Spanien og Ukraine går direkte i anden runde og ikke har mulighed for at møde hinanden før de begge når World Group Play-off.

Tredje seedede Holland, fjerde seedede Israel og de resterende nationer har alle mulighed for at møde hinanden samt Spanien og Ukraine ved lodtrækning. Det skal desuden siges, at der i alt kun er 13 nationer med i Davis Cup Europe/Africa Zone Group 1, hvis turneringssystem oprindeligt har plads til 16 nationer. Der er derfor mulighed for at enten Holland, Israel, Danmark eller en af de resterende nationer har mulighed for at skulle sidde over i den første runde og gå direkte videre til anden runde.

Danmark kan altså se frem til en spændende Davis Cup turnering i 2015, hvor der er mulighed for at møde store tennisnationer som Spanien og Ukraine.

Danmarks skæbne bliver afgjort på torsdag d. 18. september i Dubai kl. 19.00 lokal tid (kl. 17 dansk tid). Der er mulighed for at se lodtrækningen live på den officielle Davis Cup hjemmeside.