Carlsen: Vi holder fokus

14. september 2014

Danmark har sikret sig et godt udgangspunkt før søndagens afgørende singler i Davis Cup-oprykningsfinalen mod Moldova. 2-1 er dog langt fra lig med sejr, og danskerne er fokuseret på den opgave, der skal fuldføres. Landstræner Kenneth Carlsen tror dog, at det godt kan lade sig gøre.

KOLDING.

Der var lige lidt knyttede næver og lidt high-fives, da Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann havde besejret Radu Albot og Maxim Dubarenco i double og sikret Danmark 2-1, før søndagens afgørende Davis Cup-singler. Mere jubel var der ikke plads til.

Både spillerne og landstræner Kenneth Carlsen havde allerede deres blik stift rettet mod søndagen, hvor Danmark skal hente en singlesejr, før oprykningen er sikret. Derfor hedder det sig også, at danskerne er glade for deres udgangspunkt, men det er langt fra lig med easy business søndag.

Det er dejligt, inden søndagen at føre 2-1, men der er lige en kamp mere, der skal vindes, før vi kan være rigtig glade. Vi er glade for udgangspunktet, men vi har en kamp til, der skal vindes. Det er positivt, at vi er foran, men der er stadig arbejde, der skal gøres”, understreger landstræner Kenneth Carlsen.

At ramme dagene

Kenneth Carlsen har altid en enkel måde at anskue tingene på, før en tenniskamp. ’Vi kan både og vinde og tabe’, siger landstræneren om alle kampene, og han understreger, at det handler om at ramme dagene.

Sådan en dag ramte Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann lørdag, Frederik Løchte Nielsen ramte dagen fredag, men Martin Pedersen gjorde det til gengæld ikke fredag. Det betyder dog ikke, at han ikke kan ramme dagen søndag og vinde. Landstræneren tror på både Frederik Løchte Nielsen og Martin Pedersen, der skal i aktion søndag.

Vi vidste, at Moldova på papiret var favorit, men vi har troet på det hele tiden. Det er ikke kun mig men også spillerne, der vidste, at hvis de spillede op til deres bedste, så kunne de vinde alle kampe”, siger Kenneth Carlsen.

Oprykning vil være fantastisk
Han håber på, som alle spillerne, at kunne give den en ekstra tand med jublen søndag. Forhåbentlig allerede efter Frederik Løchte Nielsens første single mod Radu Albot, og ellers efter Martin Pedersens anden single mod Maxim Dubarenco.

Vinder Danmark bare en af de kampe, er oprykningen nemlig i hus, og det vil være et eventyr uden lige. Det vil være tennisverdenens svar på Hobro, hvis Danmark rykker op i Europe/Africa Group 1.

Det vil være fantastisk. Holdet gør det fantastisk. På papiret burde vi slet ikke stå i en oprykningsfinale, så det vil være en fantastisk indsats, hvis holdet formår at vinde den her kamp. Men lad os holde hovedet koldt. Der er en kamp mere, der skal vindes. Vi har ikke vundet endnu. Vi holder fokus”, understreger den danske landstræner.

Søndagens singler begynder kl. 13. Tennissporten.dk liveopdaterer bold-for-bold, indtil en vinder er fundet i Davis Cup-oprykningsfinalen.