Bekræftet: Tennisstjerne indstiller karrieren

19. september 2014

Li Na lægger ketsjeren på hylden efter en flot karriere.

Li Na oplyste i dag via det sociale medie Weibo, at hun stopper karrieren grundet en knæskade, der har holdt hende udenfor banen siden juli.

Den 32-årige Li Na har haft en imponerende karriere, der har budt på to Grand Slam-titler. Seneste var det i dette års Australien Open, at Li Na i sidste ende stod med Grand Slam-trofæet. Li Na vandt sin første Grand Slam tilbage i 2009 i French Open. Udover to Grand Slam-titler har karrieren også budt på 9 WTA single-titler, samt en topplacering som nummer to på verdensranglisten. Li Na slutter karrieren som nummer seks i verden.

Karrierestop er til fordel for Caroline Wozniacki.

Grundet Li Nas karrierestop rykker Caroline Wozniacki nu op ad verdensranglisten samt Road to Singapore-ranglisten. Her er det især oprykningen på Road to Singapore-ranglisten, Wozniacki har glæde af, eftersom hun før lå på en niende plads, der ikke var adgangsgivende til den prestigefyldte sæsonfinale.

Efter US Open har Wozniacki fokuseret på at opnå en top otte placering på Road to Singapore-ranglisten, hvilket nu er opnået. Wozniacki kan dog ikke endnu føle sig sikker på en plads til sæsonfinalen, eftersom hun ikke er den enesete, der kæmper for en af de eftertragtede pladser.

På Road to Singapore-ranglisten ligger tyskeren Angelique Kerber kun 246 point efter Wozniacki. Kerber deltager ligeledes med Wozniacki i WTA-turnering i Tokyo, hvor hun er første seedet. De er begge i semifinalen, hvor Kerber lørdag møder Ana Ivanovic, der er nummer 10 i verden. Wozniacki skal kæmpe mod verdens nummer 26, Garbine Muguruza, om en finaleplads i Tokyo.