Australien Open – alt kan ske

17. januar 2010

Mandag begynder sæsonen 2010 for alvor. Hovedturneringen i Australian Open sparkes i gang, og sjældent har der været så meget spænding om udfaldet. På herrernes side er der flere realistiske vindere af turneringen. Og på kvindernes side bliver det uhyre spændende at følge Henin og Clijsters come back i turneringen. Ingen tvivl om at Wozniacki har fået mere at tænke over med de to superstjerners genkomst. Til trods for Wozniackis vanskelige lodtrækning, så er der nok mange danske tennisfans, der forventer at hun kan gentage sin fabelagtige præstation i US Open. Wozniacki har efter eget udsagn forbedret sin fysik og hurtighed markant og med det sin evne til at komme bedre i position til bolden når der bliver spillet bredt. Og det gør der.

Den forsvarende mester, Nadal, skal bevise, at han er kommet sig oven på sin skadesperiode. Nadal har haft et usædvanligt svært efterår, hvor han fysisk har lignet en skygge af sig selv. Det tunge og hurtige spil, der har givet ham en plads i tennishistorien har slet ikke fungeret. De legendariske kampe mellem Federer og Nadal er blot et svagt minde. Nadals positive attitude på – og udenfor banen gør, at han er en af tourens mest vellidte spillere.

Federer, der noget overraskende formåede at slutte på toppen i 2009 har formentlig en hård sæson i vente. Djokovic, Murray, Del Potro, Davydenko?.. En række unge – og halvgamle – talenter står klar til at overtage tronen når Federer før eller siden tvinges ned. 2010 kan meget vel blive året, hvor det sker. Men ikke uden kamp. Forbløffende at Federer har formået at holde niveauet og koncentrationen gennem så mange år.

Man of the Hour er Davydenko, der virker utroligt stærk spillende. Han har holdt et højt niveau hele 2009 og sluttede som bekendt med en flot sejr i ATP World Tours, der cementerede hans ry som en man kan regne med som finalekandidat. Han har efterhånden fået rystet anklagerne om aftalt spil af sig, og virker som om han har fundet et rum og en form, hvor han er svær at slå. Hans lynhurtige benarbejde og sublime balance og kontrol fra baglinien har voldt de allerstørste navne store vanskeligheder i den forgangne sæson. Især i ATP World Tour Finals spillede han med stort overskud mens modstanderne virkede slidte ovenpå en lang sæson. Davydenko er ikke en storcharmør, og han har formået at holde sin placering i toppen af herretennis uden at gøre det store væsen af sig.

Alt i alt en mere åben turnering end vi har set i mange år.