Australian Open: Serena Williams vinder titlen for sjette gang i karrieren.

1. februar 2015

Williams viser sin dominans ved at tage sin 19. Grand Slam-titel

Amerikanske Serena Williams stod endnu en gang i en Grand Slam-finale, hvor hun igen viste, hvor suveræn hun er indenfor tennis.

I finalen stod Williams, der er nummer et på verdensranglisten, overfor sin nærmeste konkurrent, nemlig verdens nummer to, russiske Maria Sharapova.

Sharapova har ellers vist rigtig godt spil ved dette års Australian Open, hvor hun inden finalen kun har givet et sæt væk til sine modstandere, hvilket skete i anden runde, da hun stod overfor Alexandra Panova.

Men i lørdagens finale viste Williams, hvorfor det er hende, d er verdens nummer et og ikke Sharapova. Williams vandt finalen med cifrene 6-3, 7-6.

Igennem kampen lykkedes Williams at holde sig til sin kampplan, hvor hun havde succes med sine hårde returneringer og slag, der lå helt ude ved linjerne. Dertil fik Williams også sin serv til at lykkes igennem kampen, hvor det blev til hele 18 serveesser mod Sharapovas fem.

I første sæt lagde amerikaneren ud med et servegennembrud, men Sharapova formåede dog at hænge ved til stillingen 2-3, hvor kampen blev afbrudt kort. Regnen var kommet til Melbourne og derfor måtte taget rulles ud på Rod Laver Arena.

Efter kampen kom Serena igen ud med fuld skrue, hvor hun tog de to næste partier til stillingen 5-2. Sharapoava svarede tilbage med et servegennembrud, men det var ikke nok og Williams tog første sæt.

I andet sæt lagde Serena igen hårdt ud, men russiske Sharapova gav ikke op uden kamp, og formåede at bryde amerikaneren og reducere til stillingen 3-3. Sharapova var faktisk tæt på at bryde endnu en gang til 4-3, men Williams serv holdt russeren fra dette.

Williams havde mulighed for at vinde kampen allerede ved stillingen 5-4 ved kampens første matchbold, men Sharapova blev ved med at kæmpe. Andet sæt skulle ud i en tiebreak, hvor Williams var stærkest og tog endnu en Grand Slam-titel hjem med et servees til stillingen 7-5 i tiebreaken.

Dermed kunne Serena Williams glæde sig over at havde vundet sin 19. Grand Slam-titel. Det var sjette gang at hun vandt Australian Open fem år efter hendes seneste triumf i Melbourne.

Billede af David Rommedahl.