Wozniacki møder igen Dushevina

15. maj 2009

I 3.runde blev den unge, talentfulde russer Kleybanova WTA26, sat fuldstændig til vægs af Wozniackis aggressive og præcise spil. Cifrene 6-2, 6-2 taler for sig selv.

Nu venter der endnu en russer -til kampen i kvartfinalen. Den bliver spillet kl.11.00 på hovedarenaen "Manolo Santana" med over 12.000 tilskuerpladser. Pudsigt nok, træder Carolines gode ven Andy Roddick på banen efterfølgende, for at spille sin kamp mod Federer.

Carolines modstander er Vera Dushevina. En 22-årig erfaren spiller, der i de sidste 4-5 sæsoner har ligget nogenlunde midtvejs i top-100. Dushevina er i dag WTA67 og er 61 på race-ranglisten, der viser pointhøsten for i år….den såkaldte Race-ranking.

Hun har ingen WTA-titler i single, men en enkelt i double (hvor Caro har 4 og 2 i dbl). Dushevina havde en sløj periode i sidste halvdel af 2008, men har i år, endnu engang, spillet sig opad.

Hun har hentet en del af sine ranglistepoint fra kampene i kvalifikationsturneringer som Sydney -3 sejre,  Stuttgart -2 sejre,  og her i Madrid 2 sejre. Men hun er godt hjulpet på vej, fordi hun foretrækker et underlag af grus og vi er midt i grussæsonen. Herligt for hende.

I årets hovedturneringer kan nævnes, at hun har slået Bammer (WTA29) i Pattaya,  Zheng (16) i Indian Wells og her i Madrid Open i 1.runde Medina-Garrigues (17). Fornemme resultater.

Men året har også bragt nederlag, som det mod Safina (1),  Zvonareva (6),  Bammer (29),  Benesova (30),  Hantuchova (39) og så et par "unødvendige" til Voskoboeva (64) og Brianti (123). Det er meget ofte sådan, at Dushevina vinder over de lavere rangerende og ofte taber til de højere.

Wozniacki har i 2009 vundet 30 kampe og tabt 10, hvorimod Dushevinas resultater er ganske anderledes -11 vundne og 8 tabte. Det er ikke uden grund, at Caroline har uddelt "æg" de to gange, de har kæmpet imod hinanden.

Begge kampe var i 2008. Den første var en kvartfinale i Portoroz, hvor Caroline vandt 6-0, 6-1 og den anden i finalen i Stockholm, hvor det igen blev til dansk sejr, nu på 6-0, 6-2. Den gav forøvrigt Wozniacki hendes første WTA-titel.

Selvom Caroline siger, at hun har sigtekornet rettet mod French Open, der begynder den 24.maj, har hun ikke tænkt sig at tage den med ro i Madrid. Hun vil træne optimalt under de grusbetingelser der er, og så vinde….hver gang.

Vera Dushevina skal spille det bedste hun har lært -og så lidt til. For vi har i Caroline en dansk spiller, der nærmest ikke kender ordet stop. Med den professionelle, empatiske trænerindsats fra Piotr, koblet til hendes fokuseringsevne, stålvilje og kunstneriske boldforståelse kan hun kun standses af ganske få.

Fra dansk side bliver der set frem til kampen med stor glæde. Lykke til.