Wozniacki i finalen efter gyserkamp

23. november 2008

PRESSEMEDDELELSE FRA NORDEA DANISH OPEN

 

Caroline Wozniacki er i finalen ved Nordea Danish Open i Odense. Men det holdt hårdt i semifinalen mod franskmanden Stephanie Foretz. Wozniacki fik en skidt start og kom hurtigt ned med et break. Men danskeren kom tilbage, hun brød Foretz og første sæt endte i en tiebreak. Her kom Wozniacki bagud med 0-2, inden hun igen satte trumf på og vandt tiebreaken 7-4. Andet sæt blev næsten så tæt som det første. De to spillere holdt serv, og det lignende langt hen ad vejen endnu en tiebreakafgørelse. Men Foretz missede et par lette bolde ved 5-6, og så kunne Wozniacki strække hænderne i vejret og juble over at finalepladsen var i hus med en sejr i to sæt 7-6, 7-5. Wozniacki var meget tilfreds med sejren, også selvom den langt fra var så overbevisende som de forrige runder.

”Det er de små marginaler der afgør det i dag. Hun spiller utroligt fladt og med meget få vinkler, så det bliver svært for mig at komme ind og kontrollere. Derudover er hun utrolig hurtig, hvilket er en fordel på dette underlag. Det var, som sidste gang vi mødtes, en hård fight, og derfor er jeg nu bare glad for at have vundet og være i finalen,” sagde Wozniacki efter kampen.

Finalen der spilles søndag kl.13.00 bliver dermed et rent skandinavisk anliggende. I den anden semifinale sejrede svenske Sofia Arvidsson nemlig mod tyske Angelique Kerber. I en kamp der bølgede frem og tilbage var det svenskeren der var bedst, hun vandt i to sæt, 7-6,6-2. Så ikke nok med at det bliver et klassisk dansk-svensk opgør, så er det også turneringens to topseedede spillere der skal op imod hinanden. De to piger, der også er træningsmakkere og venninder, har mødt hinanden to gange tidligere, med en sejr til hver. Der er derfor lagt op til en tæt kamp, hvor hjemmebanefordelen kan få stor betydning.

”Jeg glæder mig meget til finalen. Jeg håber der kommer rigtig mange mennesker og skaber en god atmosfære, og ikke mindst hjælper mig frem til sejren,” sagde Wozniacki på pressemødet lørdag.

Søndagen byder også på finale i doubleturneringen. Her mødes det engelsk/amerikanske par Borwell/Nagle med den tjekkisk/bonsiske duo Chmelinova/Jugic Salkic. Denne kamp spilles umiddelbart efter singlefinalen, så der er lagt op til den helt store finaledag i Arena Fyn med start fra kl.13.00.

Inden starten på singlefinalen, så skal to af dansk tennis store talenter i aktion på Center Courten. Den lokale Martine Ditlev skal i kamp mod KB´eren Cecilie Melsted. Kampen spilles bedst af 3 Match-Tiebreaks. Vinderen belønnes med et træningsophold på et tenniscenter i Spanien.