Williams og Sharapova i stormøde

2. januar 2014
De to måske største navne i international kvindetennis står i morgen overfor hinanden i semifinalen ved WTA-turneringen Brisbane International. Serena Williams og Maria Sharapova vandt begge deres kvartfinaler hertil formiddag, og nu mødes de i semifinalen.
 
Arrangørerne af årets første WTA-turneringen må slikke sig om munden med udsigten til morgendagens aktivitet på tennisbanen i Brisbane. Verdensranglistens nummer et og verdens for tiden største kvindelige tennisspiller Serena Williams vil nemlig være på den ene side af nettet, mens en af de mest karismatiske tennisspillere og tidligere nummer et i verden Maria Sharapova vil være på den anden side.
 
Det er ved semifinalen i Brisbane International, og det bliver uden tvivl en stor kamp. Vi får svaret på, hvor langt Maria Sharapova er fra den absolutte verdens top efter hendes skade, og vi får svaret på, om Serena Williams vil være ligeså overbevisende i 2014, som hun var i 2013.
 
Sharapova i kvartfinale-problemer
I kvartfinalen var spillet fra Maria Sharapova, og det lignede længe, at drømmesemifinalen mellem Sharapova og Williams ikke ville blive en realitet. Hun tabte første sæt med 6-4 og var nede med et break og 1-0 i andet sæt. Russeren fik dog kæmpet sig tilbage og vandt sin kvartfinale mod Kaia Kanepi efter 6-3 i andet sæt og 6-2 i tredje sæt.
 
Jeg var ikke særlig skarp i starten af kampen. Jeg er glad for, at jeg kæmpede mig i gennem, og på dette tidspunkt er det en god kamp for mig at komme i gennem”, fortalte Maria Sharapova efter kampen til WTAs hjemmeside med tanke på, at hun netop er vendt tilbage efter en skadespause på over fire måneder.
 
Mens Sharapova havde det svært, var Serena Williams i kontrol i hendes kvartfinale mod Dominika Cibulkova, som amerikaneren vandt med 6-3, 6-3. Hun servede fantastisk, lavede 12 esser og klarede frisag på den eneste breakbold Cibulkova fremtvang.
 
Jeg havde en rigtig god følelse på banen. Hun (Cibulkova red.) returnerede rigtig godt. Jeg havde bestemt ikke forventet at gøre det så godt i mine server, men jeg formåede, at serve rigtig godt i dag”, sagde Williams efter kampen til WTAs hjemmeside.
 
Williams har overtaget
Nu kan både Sharapova, Williams og alle os andre se frem til den semifinale, de to tennisstjerne skal spille i morgen. På papiret er Williams storfavorit, da hun fører den indbyrdes statistik mod Sharapova med 14-2 og ydermere ikke har tabt de seneste 13 gange. Sharapova har syv gange i hendes karriere slået en spiller, som på det tidspunkt var nummer et på verdensranglisten, herunder Caroline Wozniacki, men hun har aldrig slået Williams, mens hun har været nummer et i verden.
 
Jeg har ikke haft specielt meget succes mod hende tidligere”, siger Sharapova om Williams.
 
Men det er årets første turnering. Jeg er kommet her for at så mange kampe som muligt og for at gøre mit bedste”.
 
Den anden semifinale ved Brisbane International står mellem vinderen af de to kvartfinaler, der begge spilles hertil eftermiddag. Azarenka møder Voegele, og Jankovic møder Kerber.