Veterantennis boomer!

27. oktober 2009

Veteranturneringer vokser og vokser på internationalt plan. Lodtrækninger på 48 – 64 deltagere er meget almindeligt.  Og dansk tennis kan bryste sig af at have en verdensmester. Den danske verdensmester Alan Rasmussen har et imponerende cv.  Rasmussen har spillet veterantennis på internationalt plan i snart 20 år. Med 27 EM-titler i single og double og 3 VM-titler – 2 single og 1 i double må det siges at have været en succes uden sidestykke.

Og sejrsstimen fortsætter. I 2009 har Rasmussen vundet alt hvad han har deltaget i. EM i Østrig blev til sejr i single og double, VM i Spanien single og double samt den sidste turnering i Mallorca med 64 deltagere i Rasmussens række. I alt var der på Mallorca 570 deltagere fra 33 nationer. Singlen blev vundet 6/0 6/0 af Rasmussen over den 4. seedede Hellmondseder fra Østrig, der dagen forinden havde slået verdens nr. 1 på ranglisten Andrew Rae fra Australien. Derudover vandt Rasmussen finalen i double sammen med Rae i 3 sæt over Hellmondseder og Klammer fra Østrig. Cifrene taler for sig selv. Rasmussen er i en kategori for sig.

Hvad er hemmeligheden bag de mange sejre? Det handler om god form og motivation. Alan Rasmussen forklarer: ” Kunsten som veteran er naturligvis at holde sig i form og ikke mindst vedligeholde formen. Heri er der indlagt en hel del skematisk og aldersrelateret fysisk træning. Holder man sig i form er der mange turneringer og oplevelser rundt omkring i verdenen for alle niveauer. Så det er samtidig en opfordring til flere danske veteraner at komme i gang”.

Inden turneringen var Rasmussen placeret som nr. 4 på ITF`s verdensrangliste. Med sejren i Spanien vil han på den nye rangliste rykke op som nr. 1 i verden, hvilket ifølge Rasmussen også har været målet for 2009.
 

I det daglige er Alan Rasmussen elitetræner på deltid i Århus 1900 tennis samt Fysiurgisk massør på Århus kiropraktor Center i Århus. Århus 1900 har som tennisklub gjort det fantastisk i 2009. Sammen med Jeppe Frantzen som hjælpetræner har Århus 1900 markeret sig blandt de top 4 klubber i Danmark.

Veterantennis er en spændende del af tennissporten som Tennissporten.dk vil følge tæt fremover.