Udendørsprofilen satser på danske indendørsturneringer

4. oktober 2013
Med et dansk mesterskab i single, et dansk mesterskab i double og et dansk mesterskab for hold med KB må Mai Grage siges at være dansk tennis’ helt store profil i sommerens udendørssæson. Nu gør hun klar til vintersæsonen, hvor der skal satses på GPS-masters og DH-inde.
 
Mai Grage havde uden tvivl en fantastisk udendørssæson, der sluttede med DM-titlen for hold med sin klub KB. Forud for det var gået en sommer med sejre i Kronborg Open, Canal Digital GPS og selvfølgelig DM-ude. Alle tre GPS-sejr, der har været med til at sikre hende førstepladsen i GPS-stillingen og naturligvis en plads ved GPS-masters.
 
Jeg fik spillet en del GPS-turneringer hertil sommer, så derfor har jeg kvalificeret mig til GPS-masters hertil november. Så det er mit mål ude i fremtiden lige i øjeblikket”, lyder Mai Grages ydmyge kommentar om hendes sommersæson.
 
Skal omstille til indendørsspillet
Med hendes resultater i udendørssæsonen kan ingen være i tvivl om Mai Grages evner på gruset, men det har knebet mere indendørs. Hun har f.eks. ikke vundet nogen indendørs GPS-turneringer i år 2013, og hun vurderer da også, at udendørsspillet ligger bedre til hende.
 
Jeg har altid bedst kunnet lide at spille på grus, og det tror jeg også, at man kan se på mine resultater. Jeg håber på at få en god sæson indendørs også, men mit spil ligger bare en smule bedre til grusspillet, ved at jeg kan stå lidt længere nede bag baglinjen og slå boldene over, i stedet for at skulle søge at slå masse af vindere. Det bliver jeg nødt til at omstille mig på nu her, så jeg også er klar til indendørssæsonen på hardcourt, hvor det går lidt hurtigere”, fortæller Mai Grage, der primært kommer til at fokusere på danske turneringer og ikke spiller internationalt, da studiet har fuldt fokus og der derfor ikke er tid til så megen rejsetid.
 
Skal være klar i alle holdkampe
I stedet er en stor del af Mai Grages fokus rettet mod DH-inde, hvor hun med sin klub KB skal forsøge at vinde DM-guld. Første udfordring for KB kommer i morgen, når københavnerne får besøg af HRT. Her bliver det dog uden Grage, der har problemer med en lyskenskade.
 
Jeg regner med at skulle spille de fleste holdkampe, men jeg må stå over her i weekenden, og så jeg håber at kunne blive klar til resten af holdkampene og så forhåbentlig et slutspil indendørs”, siger KB-spilleren.
 
KB er favoritter i DH-inde, og det vedkender Mai Grage sig også, selvom hun også roser Birkerøds mandskab og siger, at det mange kan være tilfældighederne, der afgør det i slutspillet.
 
Vi har et rigtig godt pigehold, og selvfølgelig skal vi også i slutspillet, men alt kan ske i slutspillet, specielt med reglerne om no-add og super-tie-break i tredje sæt. Så vi skal virkelig være parate i alle kampe”, siger Mai Grage.
 
KB indleder som nævnt DH-inde uden Mai Grage på lørdag, når de hjemme møder HRT. Lyngby og Hvidovre står over i dameturneringens første spillerunde, mens der også på lørdag venter et rigtig interessant opgør mellem to af medaljebejlerne, når Gentofte tager i mod Birkerød.