Torpegaard på vej mod ny titel

17. november 2013

Tennissporten.dk til GPS Masters i København: Mikael Torpegaard fik igen skovlen under Mohamed Shabib, da de to hertil eftermiddag mødtes i semifinalen ved GPS Masters. Torpegaard vandt tidligere på året DM-finalen over Shabib, og nu er han på vej mod sæsonfinaletitlen. I den anden semifinale vandt Christian Sigsgaard overraskende over Philip Ørnø.

Mohamed Shabib havde Mikael Torpegaard som skrækmodstanderen i semifinalen ved GPS Masters, og det forstår man godt. Heller ikke ved GPS Masters lykkedes det ham at få skovlen under Torpegaard. Gennem hele kampen viste Torpegaard sig nemlig som en bedre tennisspiller, og derfor blev der ingen DM-revanche til Shabib, der i august tabte DM-finalen i fire sæt til Torpegaard. Torpegaard vandt semifinalen ved GPS Masters med 6-2, 6-3, og efter kampen var han godt tilfreds med sin egen kamp

Jeg føler, jeg finder et rigtig godt niveau. Jeg spillede med meget selvtillid, og jeg tør angribe bolden på de vigtige tidspunkter, og det giver pote. Jeg spiller gennem hele kampen rigtig godt, og jeg føler mig parat til finalen”, siger Torpegaard til tennissporten.dk.

Bedst fra start
Der skulle ikke gå langt tid af semifinalen, før Torpegaard trak fra Shabib. Han gik fra 1-1 til 5-1 og havde ikke de store besværligheder ved at sikre sig første sæt med 6-2. I andet sæt var de to spillere mere lige, men ved 2-2 brød Torpegaard, og det break formåede Shabib aldrig at tage tilbage. Torpegaard blev brudt i sit første parti, men derfra blev han ikke brudt i resten af kampen, og han ser også sin serv som en væsentlig årsag til sejren.

Min serv kører rigtig godt. Jeg holder en høj førsteservprocent, og så tør jeg tage initiativet i boldene. Det er mit angrebsspil og min første serv, der virkelig betyder noget i den her kamp”.

Sigsgaard lavede overraskelsen
I den anden semifinale udeblev spændingen også, men den fik til gengæld et overraskende udfald. Christian Sigsgaard slog nemlig Philip Ørnø og er derfor klar til finalen mod Mikael Torpegaard. Sigsgaard brød i indledningen af første sæt og kørte sættet hjem med 6-4. I andet sæt fik Ørnø aldrig sit spil til at fungere, og samtidig spillede Sigsgaard. Det gav den unge Gentofte-spiller sejren på 6-2, og efterfølgende var han også rigtig godt tilfreds med sit eget spil.

Jeg er mere stabil end ham. Philip havde ikke den bedste dag, og jeg føler selv, at jeg ramte den godt”, siger Christian Sigsgaard om kampen.

Torpegaard finalefavorit
Senere i eftermiddag står finalen så mellem Mikael Torpegaard og Christian Sigsgaard. To unge spillere, der spiller med masser af power. Mikael Torpegaard indrømmer favoritværdigheden i finalen og tror også på sig selv.

Jeg er nok favorit, men jeg går ind til kampen med min gameplan, og jeg er overbevist om, at hvis jeg spiller, som jeg spillede i semifinalen, så har jeg en god chance for at vinde den kamp”, siger Mikael Torpegaard, der i går slog Christian Sigsgaard i gruppespillet med 6-2, 5-7, 7-6. Sigsgaard hæfter sig dog ved den tætte kamp og håber, at han kan lave overraskelsen i finalen. Han er i hvert fald helt klar kamp.

Kræfterne kan godt holde, så er det spørgsmålet om spillet. Jeg spillede lige op med Mikael i går, så det kan jeg vel også godt i dag”, lyder det fra Sigsgaard.

Finalen i herreturneringen spilles efter finalen i dameturneringen, der står mellem Maria Jespersen og Mai Grage.