Tennissporten.dk ønsker glædelig jul

24. december 2013

I aften er det juleaften, og fra tennissporten.dk skal der lyde glædelig jul til alle vores læsere. Som en lille julegave til jer har vi fundet fem ting frem, vi vil huske fra tennisåret 2013. Dem kigger vi tilbage på i denne artikel.

Nu er det jul, men inden vi ser os om, skal de bedste tennisspillere i gang med 2014 sæsonen. Den sæson glæder vi os meget til at følge på tennissporten.dk, men først skal vi holde jul, og julen bruger vi på at kigge tilbage på em højdepunkter fra år 2013 i dansk tennis. Store præstationer, store oplevelser og de ting der gør det fantastisk at se dansk tennis. Her er et tilbageblik med en lille top 5.

5. Julie Noes reserveridt
Torsdag blev hun indkaldt, fredag stillede hun op, og lørdag spillede hun sig i semifinalen. Julie Noe havde et begivenhedsrigt GPS Masters i november måned. Hun var egentlig ikke kvalificeret til GPS Masters, men et afbud sendte hende ind i turneringen. Hun spillede sin chance og nåede semifinalen, hvor hun endda første 4-0 i første sæt mod Maria Jespersen. Her stoppede reserveridtet desværre for Noe. Hun tabte første sæt med 7-5 og andet sæt med 6-2.

Jeg har lige været ude at rejse, og hele ugen har været sindssygt hård fysisk for mig, og jeg har været ret træt. Men jeg føler, at jeg har niveauet til at stå i semifinalen i GPS Masters”, sagde Julie Noe til tennissporten.dk efter sit semifinale nederlag, om hvordan hun oplevede hele turneringen.

4. Mads Elholms kvalifikationsridt
Ved DM-ude i Helsingør i august leverede Mads Elholm en regulær sensation. Gennem kvalifikationen spillede han sig ind i turneringen, og i første runde slog han den førsteseedede Simon Friis Søndergaard – En præstation der fik Friis Søndergaard til at gennemsmadre sin ketcher. Det stoppede dog ikke her for fynboen, der fortsatte hele vejen til semifinalen, hvor Mohamed Shabib satte en stopper for Elholm.

Det har efterhånden været en lang rejse. Jeg startede i lørdags i kvalifikationen, og nu står jeg så her. Det har været en rigtig fed rejse, og jeg er rigtig glad for at være her nu”, sagde Mads Elholm til Helsingør Tennisklub- og Dansk Tennis Forbunds livestream, efter han havde kvalificeret sig til semifinalen ved DM-ude.

3. Davis Cup-kampen Sverige vs. Danmark
Der er ingen tvivl om, at Davis Cup-nedrykningsdysten mellem Sverige og Danmark var der, at danskerne for alvor blev interesseret i dansk tennis. Martin Pedersen, Frederik Løchte Nielsen, Thomas Kromann og Mikael Torpegaard var så tæt på at skabe overraskelsen og slå svenskerne ud, men desværre glippede det på målstregen. Løchte og Pedersen havde ellers sendt Danmark foran 2-0 efter fredagens singler, men desværre vandt Sverige lørdagens double og søndagens to singler, og så måtte Danmark ned til Europe/Africa group 2. Trods nederlaget var det stadig en stor tennisoplevelse med masser af danskerne på lægterne i Helsingborg alle dage.

Jeg tror aldrig nogensinde, jeg har grædt efter en kamp, og det gør jeg heller ikke nu, men jeg har godt nok aldrig været så tæt på, som jeg er nu. Jeg synes godt nok, det er noget af det dummeste, hvis ikke det dummeste jeg nogensinde har prøvet i min tenniskarriere”, lød det fra en meget følelsesladet Martin Pedersen til tennissporten.dk, efter han havde tabt den afgørende single til Elias Ymer i Davis Cup-nedrykningskampen.

2. Mikael Torpegaards indtog
Noget vi i sandhed vil huske det danske tennisår 2013 for er Mikael Torpegaards indtog på den danske tennisscene. Vinder af DM-inde, DM-ude og GPS Masters. Han har vundet alle de største tennisturneringer i Danmark, og spilleren, der kun lige er blevet senior, har vist hvor stort et potentiale, han har, og i internationale future-turneringer har han også skaffet sig sine første ATP-point.

Jeg er super glad for, at jeg har kunnet vinde de her turneringer og sætte mit præg på dansk tennis. Det giver et boost til min selvtillid, at jeg kan vinde de her danske turneringer, og det giver mig en motivation til at komme ud i udlandet og prøve at gøre det godt der”, sagde Mikael Torpegaard til tennissporten.dk efter sin sejr ved GPS Masters, om hvordan det har været at vinde de tre største danske tennisturneringer.

1. DH-ude-finalen mellem KB og Lyngby
En oplevelse og et øjeblik, vi ikke kan komme udenom, når vi skal kigge tilbage på år 2013 i dansk tennis, er selvfølgelig finalen ved DH-ude mellem KB og Lyngby. Kampen endte i en golden-match-tie-break, hvor Pedersen/Kromann skulle dyste mod Nørby/Løchte i en tie-break til 10 om, hvorvidt det skulle være KB eller Lyngby, der skulle blive danmarksmestre for hold. Pedersen/Kromann vandt med 10-8 og afgjorde dermed alletiders mest spændende holdfinale.

Det var så tæt. Det var helt 50/50. Det kunne gå til begge sider. Da vi går ind til golden-match-tie-break vidste vi, at vi og Lyngby havde lige store chancer for at vinde. Det er meget tilfældigt” vurderede en vindende Martin Pedersen efter afgørelsen til tennissporten.dk.

Jeg synes, vi spiller en dårlig golden-match-tie-break. Jeg mener ikke, at KB vinder den, men at vi taber den. Jeg spiller ikke selv godt, og det er rigtig ærgerligt, når vi har 8-8 og har en masse gode situationer”, mente Frederik Løchte Nielsen til tennissporten.dk.

Med den top 5 som en lille julegave til jer læsere vil vi fra tennissporten.dk ønske jer alle rigtig glædelig jul.