Suver?n dansk start p? Nordea Danish Open

18. november 2008

 

PRESSEMEDDELELSE FRA NORDEA DANISH OPEN

Mandag var dagen hvor hovedturneringen ved Nordea Danish Open startede. I singleturneringen var der hele 3 danskere i aktion. Hanne Skak Jensen og Karen Barbat mødtes i et rent dansk opgør på Arena Fyns Center Court. Og det var to nervøse spillere der var på banen. Langt flere bolde blev afgjort på fejl end vindere. Første sæt bølgede frem og tilbage, men hele tiden med en lille fordel til Hanne Skak Jensen. Med hiv og sving lykkedes det Hanne Skak Jensen, der til dagligt spiller for KB, at vinde 1.sæt med 7-5. I andet sæt gik Birkerødspilleren Karen Barbat lidt ned. Hanne Skak Jensen derimod fortsatte i samme tempo og tog uden de store problemer sættet, 6-2, og dermed sejren. I næste runde skal Skak Jensen op imod ingen ringere end Caroline Wozniacki. Wozniacki vandt, uden at imponere, i 2 sæt, 6-2,6-2,mod den bulgarske Lucky Loser Dia Evtimova. Kampen varede en god time, og med det resultat var hovedparten af de cirka 2000 tilskuere med garanti tilfredse. Resultatet betyder at torsdagens kampprogram med garanti vil byde på et rent dansk opgør i singleturneringen.

I doubleturneringen var der også flere danskere i aktion. Karen Barbat spillede sammen med kroaten Jasmina Tinjic. Mod tjekken Chmelinova og serberen Jugic-Salkic var det dansk/kroatiske par dog chanceløse. 6-1, 6-1 lød slutcifrene. Karen Barbat er dermed helt færdig i årets udgave af Nordea Danish Open. Men ingen tvivl om at 16-årige Barbat vender stærkt tilbage.

Hanne Skak Jensen og Eva Dyrberg skulle umiddelbart efter Caroline Wozniackis singlesejr igen forsvare de danske farver. Desværre har Hanne Skak Jensen døjet med maveonde. Dette gjorde det umuligt for hende at spille kampen, og hun trak sig ved stillingen 2-1 i 1.sæt. Onsdagen står på restitution for danskeren, som helt sikkert vil gøre alt for at blive klar til torsdagens 2.rundekamp mod Caroline Wozniacki.

Også Mai Grage var i aktion i doubleturneringen. Sammen med norske Thale Myhre var Lyngbyspilleren oppe mod overmagten. 2.seedede Andreja Klepac og Martina Muller havde let spil mod de to unge skandinaver. På 45 min. Vandt favoritterne med 6-0, 6-2.

Onsdagens kampe byder igen på Caroline Wozniacki i aktion. Denne gang skal det danske stjerneskud i aktion i doubleturneringen. Det bliver sammen med veninden Malou Ejdesgaard kl.19.00 på Center Court. På den anden side af nettet står russeren Panova og Voegele fra Schweiz. Inden da skal Malou Ejdesgaard i aktion i singleturneringen. Hun skal spille 3.kamp efter kl.12 på Center Court. Det bliver mod Karen Barbats doublemakker, Jasmina Tinjic.