Status for året

22. december 2009

Efter jeg i starten af november kom hjem fra Asien, har jeg spillet holdkampe, Senior DM og ellers trænet en masse. Det er sjældent at jeg har næsten 2 måneder hvor jeg ikke skal spille udenlandske turneringer, så hvis jeg skal lave noget om på min teknik, er denne periode det bedste tidspunkt at gøre det på. Min albue i serven har altid ligget for tæt på kroppen, så mine trænere mente at det var noget jeg skulle lave om på. Det har været svært for mig at lave om på, for det har betydet, at jeg har servet katastrofalt i holdkampene og til DM. Jeg server dog bedre og bedre for hver uge der går, så jeg håber på at den sidder lige i skabet til starten af 2010. Og i længden vil det klart forbedre mit spil med den nye serv.
 

Ugen før DM fik jeg influenza så det blev til 5 dage i sengen.  Jeg havde derfor ikke spillet meget tennis før min førsterunde kamp. Jeg tabte 7-5 i 3. sæt og det var ikke ligefrem den bedste kamp jeg har spillet. Jeg havde ingen timing og hev efter vejret hver gang bolden gik over nettet mere end 5 gange. Sammen med Esben Hess-Olesen tabte vi i kvartfinalen i double til Løchte/Bang.
 

Efter DM har jeg gjort meget ud af den fysiske træning og jeg har også været til nogle fysiske tests i Brøndby. Her skulle jeg bl.a. løbe på et løbebånd indtil jeg ikke kunne mere. Det er i sig selv slemt nok, men når man også skal have en maske på, som gør det næsten umuligt at trække vejret, bliver det bare et helvede. Selvom jeg kun løb i ca. 5,5 min. er det helt klart det værste jeg nogen sinde har prøvet!
Nu skal jeg holde helt pause et par dage og nyde julen før jeg begynder at træne frem til den første turnering som starter den 2. januar i Stockholm.  Jeg skal spille hele 4 turneringer i januar (i Sverige og Tjekkiet), så jeg glæder mig meget til at komme i gang med det nye år.
 

Set over hele året, har der været både op- og nedture, men samlet set er jeg nogenlunde tilfreds. Jeg vandt Århus ITF single og double i juli, og yderligere en doubletitel i Oslo. Endvidere har jeg været i to ITF single semifinaler. I marts kvallede jeg ind i to gr.1 turneringer i Østen, og var i 3 sæt med to top-50 spillere. På ITF ranglisten er jeg gået fra ca. 620 i starten af året til at slutte året som nr. ca. 260. Jeg vandt UM u16 single, både inde og ude, og mix titlen. Jeg kom i kvartfinalen i senior DM ude. Og så vandt jeg 5 af 7 singler i holdkampene i Elitedivisionen ude, og samtlige 7 doubler med Jeppe Frantzen, og var dermed med til at spille Århus 1900 i slutspillet.
 

Af nedture kan nævnes, at jeg vred om på foden til EM i Moskva i juli. Jeg havde ellers fået en rigtig god lodtrækning. Og så tabte jeg 2.runde i Oslo’s ITF gr.5 i september selvom jeg var 1.seedet. Her i efteråret har jeg deltaget i flere high-grade turneringer, i Serbien og i Asien, men uden den store pointhøst. Sidst på året har jeg generelt tabt mange marginalkampe som jeg burde have vundet, så et af mine nytårsforsæt må være at vinde alle tætte kampe 🙂
 

Generelt var målsætningen i starten af året at gå i top-200 på ITF ranglisten inden årets udgang … det nåede jeg ikke, men som helhed er jeg alligevel tilfreds med året. Jeg synes jeg har fået rigtig meget ud af at træne på Elitecenteret det sidste halve år, både tennismæssigt, mentalt og fysisk. Jeg har også trænet et par gange i Båstad sammen med de svenske spillere og det skal jeg også i det kommende år.

Jeg håber på at jeg i løbet af 2010 kan spille mig højt nok op på ITF ranglisten til at spille nogle af junior Grand Slam turneringerne.
 

Go’ jul og godt nytår.