Serena slukkede sensationen

30. januar 2010

To timer og syv minutter tog det 1.-seedede Serena Williams at slukkede den wild card-tildelte Justine Henins drøm om et comeback med de ikke specielt overbevisende cifre 6-4, 3-6, 6-2, men der var ikke desto mindre masser af beslutsomhed bag de afgørende bolde, som indbragte amerikaneren hendes 12. Grand Slam-titel.

De er et særdeles umage par at se til, som de træder ud på banen i den tætpakkede Rod Laver Arena denne næstsidste aften i januar, hvor temperaturen ligger omkring de 30 grader i den fløjlsbløde tropeaften. Belgiske Justine Henin er lille, slank og væver og minder mest af alt om en bolddreng, der har forvildet sig ind på banen med en lånt ketsjer. Amerikanske Serena Williams virker stor og tung ved siden af, men det skal modstanderen ikke lade sig narre af – selv om mange er blevet det i tidens løb. Mellem pointene trasker hun nærmest ugideligt rundt på banen – for så pludselig at eksplodere, når det gælder.

Serena Williams er godt tapet ind på lår og knæ, men det synes ikke at hindre hendes mobilitet. Hver eneste gang, den vævre belgier producerer et af sine fantastiske angrebsslag, herunder den svirpende baghånd crosscourt, som er i absolut verdensklasse, svarer Serena rutinemæssigt igen med en effektiv kontra. 

I første sæt havde man hele tiden på fornemmelsen, at den 1.-seedede ville være en for stor mundfuld for belgieren, trods hendes ukuelige gå-på-mod, men i andet sæt lurer sensationen, da Henin går ud og holder sin serv rent og derefter har to muligheder til at bryde Williams’ serv. Men hun er ikke Williams for ingenting, så hun svarer straks igen med et es. Henin tilkæmper sig endnu en breakbold og råber begejstret allez – og publikum brøler med og afslører dermed, hvem der er aftenens yndling. 

Og hvad gør Serena så i den situation? Kvitterer med endnu et es, selvfølgelig. Tørt, svirpende og ubarmhjertigt. Kineseren Na Li oplevede det samme i semifinalen, hver gang hun havde tilkæmpet sig en fordel ved hårdt slid, for derefter at blive blæst ud af banen med et servees, ledsaget af en arrig bjæffen fra den krigeriske afroamerikaner. 

Det lykkedes ganske vist Justine Henin at kapre andet sæt, men vi skulle ikke langt ind i tredie og afgørende sæt, før det stod klart, at Serena var for stor en mundfuld for det belgiske comeback-håb.

– Jeg ved jeg skal arbejde hårdere, og det har jeg også tænkt mig at gøre, kommenterede Justine Henin sin indsats efter kampen. Jeg må glæde mig over de foreløbige resultater – at jeg har spillet mig frem til to finaler. Betød utrolig meget for mig at indlede mit comeback i Australien, hvor folk har forstand på tennis, og hvor mine fans virkelig ønskede, at jeg skulle vinde.

Justine Henin får ikke set mændenes finale i morgen, da hun flyver hjem på det tidspunkt – men har hun et tip til udfaldet? 

– Ikke andet end at jeg er sikker på, det bliver en fantastisk match. Roger Federer er hvem han er – behøver jeg sige mere? Men Andy Murray spiller noget virkelig intelligent tennis, så det bliver en stor kamp, spår Henin.