Sejr med lidt gummiarm

15. juni 2009

I dag gik kvalifikationen til Wimbledon i gang. Jeg kom herover i fredags og har derfor haft gode muligheder for at træne ordenligt, da vi har haft perfekt vejr.

Jeg mødte Marsel Ilhan fra Tyrkiet i første runde, som er en god spiller, der spiller meget fladt. Han kom hertil med masser af selvtillid, da han for et par uger siden stod i finalen i en stor challenger i hans hjemland. Det var dog mig der startede bedst, og i første sæt fik jeg lov at styre duellerne i de fleste partier. Jeg var dog ikke god nok til at udnytte mine chancer, og et lidt sløset parti ved 5-5 var lige ved at koste mig sættet. Tiebreaken var tæt, men jeg vandt den heldigvis med et par vindersalg til sidst.

I andet sæt sad jeg fuldstændigt på ham, men atter udnyttede jeg ikke mine breakbolde. Jeg blev en smule for passiv på dem, og en forfærdelig fejldom hjalp heller ikke på det. Ved stillingen 4-5 30-0 tabte jeg fokus. Det udnyttede han godt, og lige pludselig var kampen igen åben.

Det gik mig ikke rigtigt på at have tabt sættet, da jeg følte jeg havde styr på kampen. Det tog mig da heller ikke lang tid at komme på 5-2 med et dobbelt break i tredje sæt, men så fik jeg sgu gummiarm! Det er lang tid siden, at jeg har vundet en kamp, og det kunne jeg virkelig mærke. Jeg servede faktisk godt i mit første serveparti ved 5-2, men fik ikke placeret min grundslag godt nok. Ved stillingen 5-4 var jeg nok en smule heldig med at få tingene lukket, da det var nogle mystiske bolde jeg vandt.

I næste runde møder jeg Martin Fischer eller Santiago Giraldo. De blev desværre ikke færdige på grund af regn her til aften, så min næste kamp bliver først på onsdag.