Qatar ExxonMobil Open ? ?rkentennis I Qatar

23. marts 2008

De fleste forbinder Qatar med olie og rigdom. Og den antagelse er fuldstændig rigtig. Qatar er i dag verdens rigeste muslimske land. Og af deres eksport er 91% olie. Det er også et meget ungt land. Førhen var det blot en region af Osmanniske rige, siden kom det under britisk indflydelse, men i 1971 blev det for første gang en selvstændig stat.

Tennis så sin spæde start i 1984 i Qatar gennem nogle opvisningskampe. Det stimulerede interessen for sporten og tennisanlæg skød op alle vegne. Blandt andet valgte man at bygge det store tenniskompleks, Khalifa International Tennis Complex i Doha (hovedstaden i Qatar). Det blev behørigt indviet af emiren af Qatar den 16. december 1992. Dermed var man klar til at afholde den første store ATP turnering allerede måneden efter i januar 1993. Turneringen var fra starten stor og tiltrak dermed mange af de bedste spillere på det idspunkt. Således var det Boris Becker der kunne lade sig kåre som den første vinder.

     De sidste par er det Roger Federer, Schweiz der er løbet med titlen. Han løber dog ingen steder med den i år, da han slet ikke deltager. I stedet er det Nikolay Davydenko der er topseedet med Tommy Robredo, Andy Murray og Ivan Ljubicic som sine formodet værste konkurrenter. Der er ingen danskere med i årets turnering.