PRESSEMEDDELELSE fra DTF: Wozniacki og Barbat ?rets spillere

10. december 2007

Det blev pigerne, som løb med hæderen, da Årets Tennisspiller blev kåret. Caroline Wozniacki blev Årets Tennisspiller 2007, mens Karen Barbat blev Årets Juniortennisspiller.

Allerede sidste år, da Caroline Wozniacki var blevet Årets Juniortennisspiller, lovede hun, at hun i 2007 ville gå efter de voksnes pris, og i sæsonens løb satte hun så meget handling bag ordene, at hun mandag kunne hyldes i Kulturministeriet.

”Valget er foretaget af tennisjournalister, og jeg synes, de har foretaget et rigtig godt valg. Som jeg sagde sidste år, da du også blev udnævnt til tennisambassadør, har du vist, at du kan og tør spise kirsebær med de store. Jeg er sikker på, at du vil nå rigtig langt, og jeg tror, Caroline-effekten er tæt på at være der,” lød det blandt andet fra Kulturminister Brian Mikkelsen, som forestod prisoverrækkelsen.

Kulturministeren uddybede senere: ”Jeg tror, Caroline kan blive guld værd for dansk tennis. I løbet af de næste år kan hun overtage pladsen som en af de to-tre største idrætspersonligheder i Danmark, og jeg tror, at det vil få mange andre børn og unge til at spille tennis. Dermed vil der også komme flere talenter.”

Caroline Wozniackis præstationer i 2007-sæsonen – hendes første med 100 procent fokus på seniortennis – har været imponerende og blandt andet budt på to turneringssejre samt et kvantespring op ad verdensranglisten fra nummer 237 til nummer 63.

”Jeg føler, jeg har udviklet mig på alle fronter, men især er jeg blevet mentalt stærkere. Jeg tror på, at jeg kan vinde – også mod de store,” lød forklaringen fra den blot 17-årige pige, der åbner 2008-sæsonen med en turnering i Hong Kong, inden det gælder Australian Open og derefter Fed Cup.

Fra Årets Juniortennisspiller, Karen Barbat, kom takken fra luften. Da prisen blev overrakt, befandt den 15-årige juniorspiller sig i luftrummet på vej hjem fra USA. I stedet modtog Lyngby-cheftræner Christian Camradt prisen på hendes vegne. ”Jeg skulle hilse fra Karen og sige mange tak for prisen og tak for samarbejdet med DTF og de spillere og trænere, som arbejder sammen med hende,” lød det fra Camradt.

I forbindelse med kåringerne af Årets Tennisspiller blev Kenneth Carlsen, der stoppede sin karriere tidligere i år, udnævnt til ambassadør for dansk seniortennis.

”Nu er det blevet officielt, men jeg har nu altid følt, at jeg har været ambassadør for dansk tennis. Alle som spiller på højt niveau er jo ambassadører for dansk tennis, og de unge, der spiller nu, er måske endnu vigtigere end mig,” kom det fra Kenneth Carlsen.

Af øvrige priser gik Einar Ulrichs Legat til juniorspiller Rune Winkler fra TCO. Karina Ildor Jacobsgaard modtog Jan Leschlys Legat, som er et uddannelseslegat, mens Mogens Pagh Pokalen, der uddeles til en klub, som gør det godt ved juniormesterskaberne, gik til Lyngby Tennisklub.