PRESSEMEDDELELSE FRA DANSK TENNIS FORBUND: Schweiz for st?rke for Danmark

1. februar 2008

Caroline Wozniacki fik vist, at hun har bevaret formen fra Australian Open, selv om det blev til et nederlag på 1-6, 6-7 (6) til verdensranglistens nummer 14, Patty Schnyder fra Schweiz i det danske landsholds anden kamp ved Fed Cup-turneringen i Ungarn.
 
Den danske stjerne kom ellers skidt ind i kampen og havde svært ved at få gang i sit spil, men Wozniacki fik arbejdet sig flot ind i andet sæt og formåede også at spille sig frem til sætbold i Schnyders serv i 2. sæts tiebreak. "Caroline var meget tæt på at vinde 2. sæt og fik en bekræftelse på, at hun stadig er i god form. I det hele taget blev der vist rigtig god tennis i andet sæt," fortæller Dansk Tennis Forbunds sportschef Johan Sjögren.
 
Tidligere på dagen havde Hanne Skak-Jensen, rangeret 683 på verdensranglisten, været oppe mod overmagten i form af Schweiz’ Emmanuelle Gagliari, der er nummer 126. Men den danske underdog bed især i første sæt godt fra sig, inden hun måtte forlade banen som taber med cifrene 5-7, 2-6. Opgørets sidste og betydningsløse double var ikke færdigspillet ved udsendelsen af denne pressemeddelelse.
 
Efter nederlag i de første to kampe er kravet nu sejr over Storbritannien i den sidste puljekamp, hvis Danmark skal undgå at komme ud i nedrykningskamp. Storbritannien tabte i dag til Ungarn og er, ligesom Danmark, uden sejr hidtil. Dermed er der lagt op til en knald-eller-fald kamp fredag eftermiddag.