PRESSEMEDDELELSE FRA DANSK TENNIS FORBUND: Fornuftig lodtr?kning til Danmark

29. januar 2008

Schweiz, Storbritanien og Ungarn bliver Danmarks modstandere i denne uges Fed Cup- turnering i Europe/Africa Gruppe I. "Det kunne have været bedre, men det kunne også havde været værre," lyder kommentaren fra Fed Cup-kaptajn Maria Rasmussen.
 
Danmark har på papiret pæne muligheder mod alle modstandere – ikke mindst i kraft af Caroline Wozniacki, som viste, at hun med sin plads i fjerde runde i Australian Open og sit avancement til nummer 45 på verdensranglisten, er godt spillende allerede fra sæsonstart. Hun flankeres af Hanne Skak-Jensen, der er nummer 683 samt Eva Dyrberg og Karina Ildor Jacobsgaard.
 
Titlen som sværeste modstander tilfalder umiddelbart Schweiz, der er placeret i øverste seedningslag og kommer med verdensranglistens nummer 14, Patty Schnyder. Hun er samtidig den højest rangerede spiller blandt de danske modstandere. Storbritanien har ikke en enkelt spiller i toppen af ranglisten. Til gengæld er spillerne homogent placeret fra Katie O’Brien som nummer 123 til Melanie South, der er nummer 213. Ungarn kommer med verdensranglistens nummer 20 Agnes Szavay, mens de øvrige spillere er placeret nogenlunde som de britiske.
 
Danmark møder alle tre nationer i løbet af de næste tre dage i kampe, der afvikles med to singler og en double, og meget tyder på, at doublerne kan få stor afgørelse. I den første kamp, der sættes i gang kl. 14.30, skal Danmark op mod Ungarn. Tidspunkterne for de øvrige kampe er endnu ikke fastsat.