Pless: “Jeg skal bare hænge i”

4. februar 2012

På søndag rejser Davis Cup holdet til Slovenien, hvor der om en uge skal kæmpes i første runde i Euro/Africa Zone 1.

Kristian Pless er en af de spillere, som sætter kursen mod Slovenien, hvilket han egentlig selv er lidt overrasket over. "Jeg havde slet ikke tænkt på, at Kenneth måske ville kontakte mig. Så ja, jeg var overrasket, da han ringede."

Den 30-årige Gentofte-spiller har ikke spillet Davis Cup siden 2001 og har ikke spillet en international kamp siden september 2009. Der er nu heller ikke tale om et comeback på længere sigt, men mere nogle forhold som gjorde det muligt at træne sig op til denne kamp."Det passer ind i min hverdag lige nu, og jeg har trænet ret godt på det sidste", siger Pless og glæder sig over de mange frivillige løbeture, han har taget de sidste måneder. Dem bliver der nemlig brug for til en Davis Cup weekend med eventuelle femsætskampe. "Min største bekymring var, om kroppen kunne holde, men lige nu træner vi to gange om dagen, og jeg har det fint".

Selvom ingenting er fastlagt på dette tidspunkt, så er der stor sandsynlighed for, at Pless skal ind og kæmpe i single, og han lægger ikke meget pres på sig selv inden kampene. "De er kæmpefavoritter – ihvertfald i alle singlerne. Jeg skal bare ind og hænge i så meget som muligt og prøve at gøre dem nervøse". På papiret er det danske hold overmatchet af slovenerne, som har tre spillere i top 200 – til sammenligning har Danmark ikke en i top 200. Det danske hold har dog prøvet at være kraftigt undertippet tidligere og alligevel vundet. Om det skal lykkes for Pless og resten af holdet denne gang, får vi svar på den 10.-12. februar.

Du kan læse mere om Kristian Pless’ comeback til Davis Cup i næste udgave af Tennisavisen.