Pedersen server sig til choksejr

25. oktober 2013

Tennissporten.dk i Idrottens Hus i Helsingborg: Martin Pedersen fulgte på flotteste vis op på Frederik Løchte Nielsens sejr tidligere i dag. En stærktservende Pedersen vandt 6-7, 6-3, 7-6, 6-4 over Markus Eriksson, og dermed fører Danmark 2-0 i Davis Cup-kampen mod Sverige og skal blot bruge en sejr mere for at undgå nedrykning.

Kenneth Carlsen havde ganske vidst set den komme, men det var nok de færreste, der havde drømt om, at Danmark efter fredagens to singler skulle føre 2-0 i Davis Cup-nedrykningsbraget mod Sverige. Ovenstående er dog fakta, da Martin Pedersen flot vinder i fire sæt over den svenske etter Markus Eriksson, og dermed følger en fantastisk dansk tennisdag op efter Frederik Løchte Nielsen i dagens første kamp slog Elias Ymer.

De af de 1168 tilskuere, der gik efter dagens første kamp, vil nok fortryde det. Martin Pedersen viser nemlig ualmindeligt højt niveau på banen og følger med den altid stærktspillede Markus Eriksson, og de tilbageværende publikummer giver da også opbakninger og viser, at de kan lide, hvad de ser. Publikum ser blandt andet Martin Pedersen serve helt eminent og være utrolig uheldig med at tabe første sæt i en tie-break. Sådan noget slår normalt danskeren ud, men ikke i dag. Pedersen kæmper sig tilbage i andet sæt, og gennem hele kampen server den 26-årige dansker på et ualmindeligt højt niveau. Det giver ham også sejren i tredje sæts tie-break, og da han bryder Eriksson ved 5-4 i fjerde sæt er overraskelsen en realitet til kæmpe jubel for kaptajn Kenneth Carlsen, hele det danske hold, og naturligvis de danske tilskuere i Helsingborg.

Drama tie-break
Martin Pedersen starter kampen som vi kender ham med fuld fart på kedlerne, og hvor han presser på hver eneste gang chancen byder sig. Det giver to breakchancer allerede i kampens første parti, men Eriksson afværger chokstarten. Bruddet kommer dog ved stillingen 2-2, hvor Pedersen kæmper sig op efter at være nede 30-30. Desværre må han selv indkassere et break i det efterfølgende parti, hvor han ved fordel til svenskeren bliver fanget på det forkerte ben.

I de følgende partier server Martin Pedersen godt, han kommer ofte frem til nettet, og hans aggressive spil driller Markus Eriksson. Danskeren er den, der er klart tættest på et break, men Eriksson server også godt, og settet må derfor i tie-break.

Her ligner det længe en svensk sejr, men nede 5-3 vinder Pedersen tre bolde i træk, og så fik alle danskere i hallen og den danske bænk et lykkeligt deja-vu tilbage til Løchtes tie-break i første sæt tidligere på dagen. Desværre gik det ikke Pedersen, som det gik hans teamkollega. Han satser for meget på sin første sætbold i Erikssons serv, og da han får chancen i egen serv efter en svensk dobbeltfejl, bliver en nervøs og server andenserven for kort, så Eriksson let kan sikre sig bolden. Pedersen slår herefter i nettet til 8-7, og på setbolden slår Eriksson serv-es, dog under store protester fra Pedersen der påstår serven er ude. Det ændrer ikke på, at Eriksson tager første sæt efter 9-7 i tie-break.

Comeback af Pedersen
Andet sæt starter Pedersen skidt, måske grundet skuffelsen over første sæts tie-break. Eriksson bryder til 1-0 og kommer på 2-0 i egen serv. Herefter sker der noget med danskeren. Han finder tændingen frem, vinder et rent serveparti og kæmper som en sindssyg. Han bryder til 2-2, knytter næven og pepper hele tiden sig selv op.

I sit eget serveparti kommer Pedersen sikkert på 3-2, og i Erikssons næste er de milimeter, der adskiller Pedersen fra endnu et break. Danskeren er dog sikker i sin egen serv, og når hans aggressive spil lykkes for ham, er han en rigtig svær spiller at spille mod. Pedersen bryder Eriksson til 5-3, og efterfølgende holder han sit eget serveparti, der selvfølgelig afsluttes med et serv-es. Dansk jubel på lægterne og Pedersen udligner til 1-1 med 6-3 i andet sæt.

Servekongen Pedersen
Tredje sæt går op og ned for Martin Pedersen, men ender ud i endnu en sand gyser. Pedersen starter rigtig godt ud og bryder til 2-1 på sin første chance i sættet. Han server godt, og hans offensive spil virker ustoppeligt. Den gode perioder bliver dog brudt af Eriksson, der bryder til 4-4, hvilket i den grad løfter stemningen blandt de svenske tilskuere. Ved stillingen 5-5 er Pedersen nede 15-40 i egen serv, men som det ser allermest sort ud, disker KB-spilleren op med den ene god serv efter den anden. Pedersen kommer tilbage og foran med 6-5, og lokker gentagende gange Kenneth Carlsen op at stå for at bakke sin andensingle op.

Med det parti vender momentum i sættet, og Pedersen får flere chancer for at bryde Eriksson og sikre sig sættet uden en tie-break. Desværre satser danskeren først for meget, og på sin anden breakchance bliver han for nervøs. Derfor afgøres sættet i en tie-break, hvor Pedersens serv igen viser vejen. Han lægger ud med et es, og tie-breaken i gennem er serven hård og præcis. Ved 4-3 vinder Pedersen to af Erikssons server i træk, og på sætbolden er han stensikker. Han tager dermed sættet 7-3 i en tie-break og bringer sig foran 2-1 i sæt.

Ingen kan bryde
I fjerde sæt fortsætter Martin Pedersen med at serve godt, men Eriksson følger trop med næsten ligeså gode server. I indledningen af fjerde sæt er det Pedersen, der lykkes bedst, men Eriksson kommer bedre med, og ingen af spillerne er specielt tæt på at bryde.

Ved 5-4 til Pedersen kommer han på 0-30 i Erikssons serv, men Pedersen overforcerer og svenskeren kommer tilbage til 30-30. Pedersen giver bare ikke op, og med to gode offensive bolde sikrer han sig fjerde sæt med 6-4, og dermed vinder han kampen og bringer Danmark foran 2-0.

Efter en fantastisk start til Danmark skal Carlsens drenge nu bare vinde en af de næste tre kampe for at overleve i Europe/Africa Group 1. I morgen møder Løchte/Kromann i en double Lindstedt/Brunström.