Nadal vinder US Open

10. september 2013

Det blev ikke den drømmefinale vi havde håbet på, da Rafael Nadal og Novak Djokovic i nat kæmpede om US Open-titlen. Djokovic fandt aldrig sit spil, og Nadal var ganske enkelt for god. Han vandt i fire sæt og tog dermed sin anden US Open-titel.

 
For få år siden var det finalen mellem Rafael Nadal og Roger Federer, som tennispublikummet glædede sig til at se. Nu er det anderledes. Nadal er stadig en af aktørerne i ’the-big-clash’, men Federer er skiftet ud med Novak Djokovic. Et brag mellem Nadal og Djokovic blev det bare aldrig i nat. Nadal vandt sikkert finalen i US Open, mens Djokovic endnu engang må se sig slået i en Grand Slam-finale.
 
Nadal: Mit spil var presset
Allerede fra kampens start satte Nadal sig på begivenhederne og vandt første sæt med 6-2.Så tog Djokovic andet sæt med 6-3, og det gav håb om en spændende finale. Det håb blev dog hurtigt smidt til jorden, da Nadal først vandt tredje sæt med 6-4 og siden udspillede Djokovic i fjerde sæt, som han vandt med 6-1. Selvom det ikke lignede, at Nadal havde de helt store problemer med at hive sejren i land, erkendte han efter kampen, at han måtte spille op til sit bedste.
 
Det er altid noget specielt at spille mod Novak. Det er formentlig ingen, der presser mit spil så meget som han gør”, sagde Nadal efter sejren kom i hus til US Opens hjemmeside, og roste sin modstander.
Du er en fantastisk spiller, og du har en fantastisk karriere. Jeg er sikker på, at du vil ende din karriere som værende en af historiens bedste tennisspillere”.
 
Djokovic: Nadal fortjener det
Ligesom Nadal var Djokovic også en gentleman efter kampen. Han roste US Open-mesteren og kaldte sejren fortjent.
 
Han fortjener uden tvivl at vinde denne kamp i dag og dette trofæ. 13 Grand Slams for en mand, der kun er 27 år er fantastisk. Alt han opnået indtil videre i hans karriere er noget som alle skal respektere, ingen tvivl om det”, sagde Djokovic til US Opens hjemmeside.