Nadal sikkert i semifinalen

5. september 2013

Det blev en let dag på kontoret for Rafael Nadal, der i nat besejrede landsmanden Tommy Robredo med 6-0, 6-2, 6-2 i kvartfinalen i US Open. I semifinalen møder han Richard Gasquet, der slog David Ferrer efter en maratonkamp.

 
Rafael Nadal vandt næsten dobbelt så mange bolde som Tommy Robredo i nattens duel mellem de to spaniere. Det er et godt billede på den klasseforskel, der var på de to spillere. Nadal vandt sikkert kvartfinalen i tre sæt, og Robredo var reelt set uden chance kampen i gennem.
 
Spillede sin bedste kamp ved turneringen
I første sæt gjorde Nadal meget kort proces og vandt med 6-0. I de to sidste sæt havde Federers banemand, Robredo, lidt mere at skulle have sagt, men Nadal var stadig overlegen og vandt både 2. og 3. sæt med 6-2. Efter kampen var den spanske semifinalist naturligt nok også fint tilfreds med sin egen præstation.
 
”Jeg synes, jeg spillede med bedste kamp ved dette års US Open. Det giver mig en masse positiv energi”, sagde Rafael Nadel efter kampen til US Opens hjemmeside.
 
Nadal får fransk modstand
Med det spil han viste i går har Nadal for alvor slået sit navn fast blandt US Open favoritterne, og det er langt fra længere kun Murray og Djokovic, der snakkes om. I semifinalen møder Nadal Richard Gasquet, der i sin kvartfinale måtte bruge hele fem sæt for at besejre David Ferrer.
 
Gasquet var bedst i kampens indledning og vandt de to første sæt med henholdsvis 6-3 og 6-1. Herefter vendte kampe, og Ferrer kom ovenpå. Han vandt de følgende sæt 6-4 og 6-2. Selvom det umiddelbart lignede, at det skulle være spanieren, der gik ind til det afgørende sæt med mest selvtillid, var det Gasquet, der fandt det bedste spil frem, da det skulle afgøres. Han vandt med 6-3 og er dermed klar til mødet med Nadal i semifinalen.
 
I aften og i nat spiller Nadals formodede to største konkurrenter deres kvartfinaler ved US Open. Andy Murray møder Stanislav Wawrinka, mens Novak Djokovic møder Mikhail Youzhny.
 
Udvalgte resultater fra dag 10 ved US Open (kvartfinaler):
Rafael Nadal – Tommy Robredo 6-0, 6-2, 6-2
Richard Gasquet – David Ferrer 6-3, 6-1, 4-6, 2-6, 6-3
Flavia Pennetta – Roberta Vinci 6-4, 6-1
Victoria Azarenka – Daniela Hantuchova 6-2, 6-3