Nadal i personlig krise?

23. juni 2009

Rygterne svirrer om Nadal i tennisverdenen og den mere kulørte del af pressen.

Alle forsøger at finde en forklaring på, at verdensetteren har mistet grebet. Ifølge Times Online er det ikke kun knæene, der driller det talentfulde spanier. Nadals forældre er tilsyneladende ved at gennemgå en skilsmisse, og dette skulle efter sigende påvirke spanierens spil uhørt meget.

Rygterne om skilsmissen og indvirkningen på Nadals spil er naturligvis løse rygter, men de sætter en streg under vigtigheden af, at topspillerne har ro og stabilitet til og fokusere på sporten. Nadal er kendt for at være meget hengiven over for sine forældre og familie på Mallorca. Han bor hjemme når han holder pause mellem turneringerne, hans onkel Toni har været hans træner i mange år, han træner i den samme lille klub med fem baner hvor han begyndte som fireårig.

"Our family connection makes everything easy and, what’s more, Rafa is one of the easiest players to take around the tour because he’s obedient and respectful," siger Toni. "It gives me more satisfaction as an uncle than as a coach to watch Rafa play.".

Nadal har flere gange proklameret, at han ikke har i sinde at forlade Mallorca for at søge i skattely som så mange andre stjerner. For et familiemenneske kan det være en katastrofe, når basen smuldrer, men mon ikke vi snart ser Nadal i uformindsket styrke igen. I sidste ende er det den ydmyge spaniers talent, der skal bære ham fra sejr til sejr.