På jeres hjemmeside står der at I vil være "verdens bedste tennisklub", hvordan vil opnå det?
Jeg ved godt det kan lyde som et utopisk mål. Men det der ligger i det, er at vi gerne vil tilbyde noget til alle medlemmer, i praksis vil det sige træning til alle medlemmer. Alle i klubben, elite, juniorer, seniorer og veteraner skal have de bedst mulige træningstilbud. Eksempelvis er der 5 veteranhold, der er tennisskole for voksne + weekendarrangementer. Det er blot nogle få af de ting vi tilbyder. Det skulle gerne være sådan at medlemmerne føler sig rigtig godt tilpas. Hvis vi har et godt tilbud til alle, så er vi på vej til at blive "verdens bedste tennisklub."Det er ikke som man kunne tro, at vi vil have verdens bedste spillere, det er ikke det der er vores definition på "verdens bedste tennisklub."
Hvordan fungerer jeres talentarbejde?
Talent og elitearbejdet foregår i 5 niveauer som også har lidt med alder at gøre. Hvis vi starter med de helt små er der en boldskole for de 5-9 årige. Her bliver der spillet med skumbolde, hvor det også gælder for børnene om at have det sjovt. Det er et fantastisk syn at se 10 ivrige børn på banen ad gangen.Næste niveau er tennisskolen for 9-årige og opefter hvor der for alvor begynder at blive trænet i tennis. Tredje niveau er U12 + udviklingsspillere. Her begynder man for alvor at forme talenterne go se på hvor langt man kan nå med dem.Fjerde niveau er TE U14 og U16 gruppen. Det er spillere som arbejder på at kunne deltage i turneringer som den vi arrangerer i denne uge (uge 25). De skal altså spille international juniortennis på europæisk niveau.Femte niveau er 1.holdet og 2.holdet + det vi kalder ITF gruppen. Det er eliten i klubben. Det er de spillere som trænes med henblik på holdkampene, internationale turneringer hvad enten det er på senior- eller juniorniveau.
Hvilke af jeres talenter/spillere tror du har potentiale til i sidste ende at gå over som professionelle?
Om de kan gå over som professionelle er måske svært at sige, men vi har nogle store talenter som jeg tror på. Der er f.eks. Alexander Kønigsfeldt og hans lillebroder Christoffer Kønigsfeldt. Desuden er der Ulrik Hjortshøj, Chr. S. Andersen. Vi har også et meget stort talent i Casper Melskens i U12 rækken. Jeg kunne faktisk godt nævne flere, det er blot nogle få af de talenter vi har.
Hvordan ser fremtiden ud for dansk tennis?
Jeg synes den ser bedre ud nu end for blot få år siden. Der er åbnet for nye ting, nye idéer og det er godt. Men skal den positive udvikling fortsætte skal tennissporten i provinsen, det vil hovedsagelig sige i Jylland, have et kolossalt løft. Jeg tror faktisk at man bliver nødt til at foretage en omstrukturering af midlerne, så der kommer flere midler ud til provinsklubberne. Det er ikke nok bare at stille større krav til dem. Det man ser nu er at de største talenter i f.eks. jyske klubber er nødt til at flytte til København hvis de skal udvikle sig yderligere. Det er bedst hvis klubben selv eller en nærliggende klub kan give spilleren de muligheder han/hun skal bruge. Her synes jeg DTF må gå foran og gøre noget aktivt for at flere klubber i provinsen får de faciliteter/træningsmuligheder som der skal til for at de selv kan udvikle talenter.
Hvordan får vi flere tilskuere til danske turneringer, herunder hold DM?
Det er nødt til at foregå i et samarbejde mellem DTF og klubberne. Et af de initiativer der er ved at blive taget, synes jeg er positivt. Nemlig at der bliver et mere komprimeret turneringsprogram. F.eks. at der bliver flere weekender med to holdkampe. Det har betydning hvis man har en spiller der er ude at spille internationale turneringer. Han/hun har bedre mulighed for at spille holdkampe hvis det er færre weekender der skal spilles i. Vi skal have flere af de bedste spillere til at komme hjem og spille holdkampe. Så tror jeg også der skal flere penge i de hjemlige turneringer og en lidt anden struktur. F.eks. 10 turneringer med en præmiesum på kr. 10.000 og en afsluttende masters på kr. 100.000 for f.eks. de 8 bedste. Men det kræver at sponsorer og DTF gør en indsats der.
Hvad synes du om at være cheftræner i HRT?
Vi har nogle af de bedste faciliteter i HRT, vi har gode spillere. Og vi har en bestyrelse og direktør der virkelig arbejder for at give os de bedst tænkelige arbejsdsvilkår. Så det er et drømmejob. Jeg er glad og stolt over at HRT kan bruge mig som cheftræner. Jeg startede for 7 år siden i HRT efter at have været på sportscollege i Nykøbing Falster, hvor min lærer på tennislinien var Jens Seibæk. Og siden har jeg også taget forbundstræner uddannelsen. Indimellem har jeg prøvet at rejse rundt med Frederik Fetterlein i et år. Da jeg kom til Hørsholm/Rungsted som 19-årig og ung og uprøvet træner var der også et par erfarne trænere her i HRT der tog hånd om mig, bl.a. Ola Kristiansson. De har også betydet meget for mig og hvordan jeg har udviklet mig som træner. Derfor føler jeg også at jeg er rustet til de forskellige udfordringer jeg kan få som træner. Men det er lidt sjovt at tænke på at jeg er endt her i Hørsholm/Rungsted, for oprindelig var jeg badmintonspiller og var faktisk inde at vende på juniorlandsholdet i badminton. Og jeg glæder mig til de udfordringer der kommer.