Moltke-Leth satser fuldtid på tennis

11. december 2013

Det danske tennistalent Andreas Moltke-Leth skal det næste år spille tennis på fuldtid. Han har bosat sig på Mallorca og skal det næste år træne på Vilas Tennis Academy og spille med i internationale turneringer verden over. Målet er på sigt at kunne leve af at spille tennis.

Den unge talentfulde og ambitiøse tennisspiller, Andreas Moltke-Leth har indgået en etårig aftale med Vilas Tennis Academy på Mallorca. Moltke-Leth kommer til at have fast base på Mallorca, hvor dagene vil stå på fuldtidstræning og deltagelse i internationale turneringer verden over.

God sparing
Efter Andreas som 18-årig blev seniorspiller, har han konkurreret professionelt i ITF Pro Circuit og han har allerede modtaget sit første ATP point. Nu satser han på, at en fuldtidssatsning på tennis vil løfte hans niveau yderligere.

For det første handler det om at få noget god sparing. Den er svær at få i Danmark, hvis man skal helt op på højeste niveau. Hernede har jeg trænet med spillere fra blandt andet det russiske Davis Cup-hold, og det giver mig rigtig god sparing og tempo”, fortæller Andreas Moltke-Leth til tennissporten.dk

Stedet hernede er dejlig centralt. Der er future-turneringer hver uge i Spanien hele året, så hvis jeg har lyst til at spille i Spanien, kan jeg spille i Spanien, og har jeg lyst til at spille i Frankrig, kan jeg også gøre det”.

Stor tro på fremtiden
Vilas Academy fortæller i en pressemeddelelse, at de har ekstremt høje forventninger til Moltke-Leths videre udvikling, og at de ser Moltke-Leth som en meget lovende, hårdtarbejdende og ekstremt disciplineret spiller.

Cheftræner og grundlægger af Vilas Tennis Academy, Sergio Sabadello kommer til at være Andreas’ personlige træner, og i en pressemeddelelse fortæller han, at han er overbevist om, at han kan lære Andreas at udnytte sit fulde potentiale og sikre udvikling.

Allerede som juniorspiller rejste Andreas meget i forbindelse med internationale turneringer, men det er første gang i karrieren, at Andreas deltager i et længerevarende træningsophold i udlandet. Dette træningsophold skal gerne være vejen mod noget stort for den talentfulde dansker. Hans mål er nemlig at blive professionel tennisspiller på ATP-touren.

Jeg går 100 procent efter at blive professionel. Jeg har lagt et mål for næste år med min akademitræner, og det er, at jeg skal have minimum 20 ATP-point”, lyder det målrettet fra Moltke-Leth.

Andreas Moltke-Leth startede på Mallorca i midten af november, og han skal være i det spanske frem til midt november næste år. Aftalen kan forlænges, hvis Moltke-Leth er tilfreds med sin udvikling på Vilas Tennis Academy. Aftalen mellem Vilas Tennis Academy og Andreas Moltke-Leth er kommet i stand gennem Hispanic Tennis og Jorge Luna, som arbejder med at hjælpe danske tennistalenter på vej mod at blive professionelle.