Løchte sikrer dansk drømmestart

25. oktober 2013

Tennissporten.dk i Idrottens Hus i Helsingborg: Frederik Løchte Nielsen og Elias Ymer gav hinanden og tennistilskuerne i Idrottens Hus en rigtig god tenniskamp, men ydermere gav Løchte Nielsen også danskerne en sejr og en livsvigtig god start på Davis Cup-kampen mod Sverige. Løchte vandt 7-6, 6-2, 4-6, 7-5 over Elias Ymer i weekendens første match.

Der bliver sunget, hujet og jublet på lægterne i Idrottens Hus i Helsingborg. Frederik Løchte Nielsen får al den opbakning, han overhovedet kan ønske sig i dagen opgør mod Elias Ymer, og han kvitterer da også for opbakningen mod god tennis. Han vinder weekendens første kamp i Davis Cup-kampen mellem Danmark og Sverige, og det bliver livsvigtigt for danskernes chancer. Fredagens første single var nemlig den eneste kamp, hvor danskerne på papiret vil tilkendt en god chance.

Efter et tæt første sæt, som Løchte vinder i en tie-break, får han bedre fat i andet sæt, som bliver vundet i overbevisende stil. Elias Ymer kommer dog tilbage og vinder tredje sæt, hvilket giver svenskerne troen på, at den 17-årige Davis Cup-debutant kan skabe overraskelsen. Nede med et break i fjerde sæt får Løchte dog løftet spillet, og til stor jubel for danskerne på lægterne, sikrer han sig sejren og en føring i Davis Cup-kampen.

Reddede tre sætbolde
Frederik Løchte indleder første sæt bedst. Han server godt, er aggressiv og benytter hver en chance, han får for at gå til nettet. Det udløser et tidligt break til 2-1 og stor jubel fra det danske publikum. Løchte fortsætter sin aggressive stil og server godt, men midt i sættet melder fejlene sig hos danskeren. Samtidig begynder Ymer at læse Løchtes serv bedre, og de to ting tilsammen gør, at svenskere bryder tilbage til 3-3. Ved 4-4 har Løchte chancen for at bryde ved 30-40, men efter et langt parti og et par marginaler, der går svensk vej, lykkes det Ymer at holde serv. Gode server fra begge spillere gør herefter, at første sæt ender i en tie-break, der bliver nervøs for begge spilleres vedkomne.

Ymer starter bedst, og Løchte viser stor utilfredshed på banen. Ved stillingen 4-0 til svenskeren får Løchte sit første point, på trods af store protester fra Ymer om, at bolden er ude. Svenskeren holder alligevel fast og tilkæmper sig tre sætbolde ved 6-3, men her begynder nervøsiteten at melde sig for den blot 17-årige svensker. Løchte vinder først to bolde i egen serv, får derefter udlignet i svenskerens serv til 6-6, og efter sidebyttet nappede danskeren yderligere to bolde. Dermed fuldendte Løchte et comeback, der fik danskerne på lægterne helt op at stå, og han vandt første sæt med 8-6 i tie-break.

Break løftede spillet
Skuffelsen fra første sæts tie-break ryster Elias Ymer hurtigt af sig, og i begyndelsen af anden sæt presser han Løchte Nielsen. Ymer har flere chancer for at bryde ved stillingen 1-1, men det lykkes aldrig for ham, og ud af ingen ting bryder Løchte pludselig til 3-1. Danskeren bruger virkelig den rutine, han har mere end svenskeren. Løchte udnytter alle de chancer, han får, hvilket er præcis modsat for Ymer.

Bruddet løfter Løchtes spil, og specielt hans serv begynder igen at lykkes til næsten ug. Ymer får ingen chancer i Løchtes serv, og danskeren fortsætter sin aggressive tilgang til kampen. Løchte er skarp og fokuseret, og ved 5-2 bryder han igen Ymers serv og sikrer sig andet sæt med 6-2.

Dumme fejl
Efter det sikre andet sæt tager Løchte måske lidt for let på starten af anden sæt, og det er ikke klogt. Inden han har set sig om, har Elias Ymer brudt, og så vender billedet pludselig. Løchte er ikke ligeså skarp som i det foregående sæt, og han misser blandt andet to chancer for at bryde Ymer tilbage i det efterfølgende maraton-parti, der går over fem gange lige.

Frederik Løchte fortsatte sit offensive spil, servede vigtigt sit eget serveparti hjem og pressede da også Ymer i det efterfølgende parti, der igen blev langt. Ymer holdt dog stand og bragte sit på 3-1. Svenskeren løftede sit spil, fik en større tro på tingene og viste stor gejst og spillelyst. Samme gejst var der ikke længere hos Løchte, der ganske vidst fortsat servede fint, men ikke tilspillede sig flere chancer for at bryde Ymer, der vandt tredje sæt med 6-4.

Gang i publikum
Knapt er fjerde sæt startet, før Løchte igen kommer under pres. Ymer kommer foran 0-40 i første parti, og han bryder da også Frederik Løchte til stor jubel for det svenske publikum. Det virker som om, at både Ymer selv og publikum begynder at tro mere på det, og det løfter Ymers spil. Han server godt og giver ikke Løchte mange chancer, men heldigvis finder danskeren også selv de gode server frem.

Ved 3-2 til Ymer tilspiller Løchte sig en breakchance, og den bliver sikkert udnyttet. Godt netspil er nøglen for Løchte til at sikre sig en forløsning af et break. Den danske bænk er oppe at stå og juble, og endnu større er jublen hos de danske tilskuere. Efterfølgende tager Løchte et sikkert parti i egen serv, og selvtilliden strålede ud af danskeren, der konstant knytter nævnen ud til kaptajn Kenneth Carlsen, der er oppe at stå, hver gang Løchte vinder en bold.

I Ymers efterfølgende serveparti fører Løchte 0-40, og bedst som man tror Ymer er færdig, vinder han fem bolde i træk, og tager partiet til 4-4. Det udløser stor svensk jubel og sang i hele Idrottens Hus. Kampens vigtighed er tydelig og bliver understreget af, at den svenske kaptajn Fidde Rosengren i det efterfølgende parti er oppe at brokke sig højlydt til kampens amerikanske dommer.  Lige lidt hjælper det dog svenskerne. Selvom Ymer presser, holder Løchte serv, og så kan det danske publikum få lov at råbe ’Frederik Løchte’ ned mod den danske førstesingle.

5-4 til Løchte og en kamp der er på sit højeste, både på og udenfor banen, kan selvfølgelig ikke slutte her. Ymer udligner sikkert til 5-5 og Løchte bringer sig foran med 6-5. Kampen på tilskuerrækkerne er intens og skiftevis råber danskerne på Løchte og svenskerne på Ymer. På banen spiller Løchte sig til tre breakchancer ved 0-40, og nummer to bliver udnyttet. Løchte vinder fjerde sæt med 7-5 og bringer dermed Danmark foran med 1-0 i Davis Cup-kampen.

Danmark får dermed en fantastisk start på kampen, og i næste kamp senere i aften skal Martin Pedersen op mod Markus Eriksson og forsøge at følge op på den gode danske start.