Løchte og Wozniacki ude af Australian Open

18. januar 2014

Skidt morgen for dansk tennis. Vores to store internationale håb havde et sæt i sig. Caroline Wozniacki var godt på vej mod sejren mod Garbine Muguruza, men endte alligevel med nederlag i tre sæt. Frederik Løchte Nielsen og makker Johan Brunström uddelte æg i første sæt men måtte til sidst også give fortabt.

Tennis er et forunderligt spil. Bare spørg Caroline Wozniacki og Frederik Løchte Nielsen. De kender spillet efter mange år i gamet, men skulle de havde glemt, at tingene i det lille spil med en ketcher og en grøn bold hurtigt kan ændre sig, så fik de det i hvert fald genopfrisket hertil morgen.

Frederik Løchte Nielsen og doublemakker Johan Brunström havde direkte kurs mod videre avancement. 6-0 vandt den skandinaviske konstellation med i første sæt, og i andet sæt sad man også med en fornemmelse af, at Løchte/Brunström nok skulle sende de 11. seedede franskmænd ud. Fra 5-4 til Løchte og makker blev det bare 7-5 til franskmændene, og i tredje og afgørende sæt var Benneteau/Roger-Vasselin skarpest, og så måtte Løchte sige farvel til Australian Open.

Efter Løchte var færdig kunne han så bare håbe på, at hans landsmandinde Caroline Wozniacki kunne redde den danske ære i Melbourne. Efter første sæt lignede det, ligesom med Frederik Løchte, at der skulle være dansk jubel. Wozniacki vandt med 6-4, og i andet sæt sad man også her med følelsen af, at Wozniacki havde alle muligheder. Desværre vandt spanske Garbine Muguruza i sidste ende med 7-5, og i tredje sæt var spanieren også skarpest. Øv – Wozniacki måtte lide samme skæbne som Løchte.

Det blev altså en rigtig skidt morgen for dansk tennis, men faktisk er Danmark ikke helt færdig ved Australian Open. Juniorspillerne Simon Friis-Søndergaard og Emilie Francati er begge med i juniorturneringen i Melbourne.