Kontant Fed Cup-kaptajn

5. februar 2011

Kontant Fed Cup-kaptajn
Ærgerligt, trist, irriterende. Danmarks landshold i kvindetennis, Fed Cup, rykkede lørdag ud af Europa/Afrika Group I og ned i Europa/Afrika Group II.
Se matchdetaljer fra skæbnekampen mod Grækenland nederst.
Fed Cup-kaptajn Michael Mortensen havde bestemt håbet på en anderledes udgang, end virkeligheden barskt magede sig.
”Selvom vi fik den værste lodtrækning både i gruppespillet, og hvad angår nedrykningsdysten, må dette ikke fremstå som en let undskyldning. Tennisugen i Eilat i Israel har benhårdt bevist, at Danmark behøver nok en spiller i top 250 på verdensranglisten, før vi kan udfylde en nogenlunde rolle i Fed Cup-regi. Konkurrencen er meget hård,” siger Michael Mortensen og fortsætter:
”Jeg vil gerne sende et stærkt signal til alle kvindelige tennisspillere i Danmark. Uansat alder i øvrigt. Se nedrykningen som en appetitvækker og en stor chance. Har du det i dig, vil du være med, gider du professionel tennis med alt, hvad det indebærer? Hvis ja, så venter der en billet til og mange opgør i Europa/Afrika Group II. Vi har bedre mulighed for at modnes i den række. Forhåbentlig er det så på sigt realistisk at understøtte Caroline Wozniackis fine landsholdspræstationer.”
Fed Cup, Europa/Afrika Group I i Eilat i Israel Gruppe A: Danmark – Schweiz 1-2, Danmark – Storbritannien 1-2. Nedrykningskamp: Danmark – Grækenland 1-2 (2. damesingle: Karen Barbat – Eirini Georgatou 16 67(2); 1. damesingle: Caroline Wozniacki – Eleni Daniilidou 60 63; damedouble: Caroline Wozniacki/Mai Grage – Eleni Daniilidou/Eirini Georgatou 26 57).
For yderligere