Kommentar: Det rigtige landshold

9. oktober 2013
Kommentar: Jonas Løytved skal dække Davis Cup-kampen mellem Sverige og Danmark for tennissporten.dk, og han mener, at Kenneth Carlsen har udtaget de fire rigtige til at repræsentere Danmark ved skæbnekampen mod Sverige. Spørgsmålet er så bare, om Carlsen vil bringe dem alle i spil.
 
De tre sikre valg og så dette års helt store profil i dansk tennis. Det var de fire spillere, som Kenneth Carlsen i mandags udtog, og som skal forsøge at sikre dansk overlevelse i Davis Cups næstbedste række, Europe/Africa Group 1.
 
Her er tale om den konstellation, der har gjort det rigtig godt for Danmark de seneste år i Davis Cup sammenhæng. Frederik Løchte Nielsen, Martin Pedersen og Thomas Kromann har alle været en væsentlig årsag til, at Danmark i 2011 rykkede op i Group 1, og at vi i 2012 overlevede i den næstbedste internationale liga.
 
Det nye komet
De tre garvede har imidlertid fået selskab af Mikael Torpegaard. Torpegaard er som blot 19årig dobbelt dansk mester, og et af de mest lovende talenter vi har herhjemme. Fuldt fortjent er det også, at Torpegaard får chancen på landsholdet. Han har henover sommeren fået sine første ATP-point, han har imponeret i de danske turneringer, fører GPS-ranglisten, og så har han fået den vigtige internationale erfaring i sommerens og efterårets Future-turneringer.
 
Torpegaard er en meget stærk spiller, specielt indendørs, hvor han blandt andet vandt årets tre første GPS-turneringer. Derfor er han også det eneste naturlige valg på landsholdet. Ved de seneste to Davis Cup-kampe er det Christoffer Kønigsfeldt, der har repræsenteret Danmark sammen med Løchte, Pedersen og Kromann. Kønigsfeldt er på den øjeblikkelige danske rangliste placeret som nummer 14, mens Torpegaard ligger nummer to, og HIK-spillerens bedste danske resultat denne sommer er en kvartfinale ved Kronborg Open. Naturligt nok er Carlsens valg derfor faldet på Torpegaard, og reelt set var der nok heller ikke andre kandidater til den fjerde plads i truppen.
 
Kommer Torpegaard i spil?
Nu er spørgsmålet så om Torpegaard skal i aktion ved Davis Cup-skæbnekampen, og her er Carlsen formentlig mere i tvivl. Der er nok ingen tvivl om, at den snart faste doublekonstellation med Frederik Løchte og Thomas Kromann skal spille, og samtidig får Løchte og Martin Pedersen næsten sikkert og vist singlerne om fredagen. Skulle arvefjendeopgøret ikke være afgjort efter de tre første kampe, vil det umiddelbart være logisk, at Martin Pedersen, der får hvile i lørdagens double, tager en single mere.
 
Med andre ord er der altså en kamp tilbage, og det er her, der er mulighed for Mikael Torpegaard til at få debut. Kenneth Carlsen har været kendt for at bruge hele sit hold, men spørgsmålet er, om han vælger rutinen og Frederik Løchte, eller om han vil spille Torpegaard ud. Vælger han Løchte vil det betyde, at Wimbledons doublevinder fra 2012 skal spille fem-sæts-kampe tre dage i træk, og selvom Løchte er fit og en dygtig spiller, er det uvist, om han har fysikken til det. En anden mulighed er selvfølgelig, at Thomas Kromann kan spille en single, men umiddelbart er Torpegaard en bedre singlespiller på hardcourt, end Kromann er.
 
Det kan altså blive Mikael Torpegaard, der skal afgøres Danmarks Davis Cup-skæbne, som debutant i en alder af blot 19 år. Hvad der taler i mod Torpegaard, er hans manglende rutine og det faktum, at han henover efteråret har tabt til et par af de svenskere, som Danmark måske står overfor i Davis Cup-kampen. Hvad der taler for Torpegaard, er imidlertid hans fysik, og den coolness han viste blandt andet under DM i august.
 
Det er Carlsens valg, om han tør bruge Torpegaard. Med Løchte, Pedersen og Kromann ved han, hvad han får, men Torpegaard er i form, og han kan levere det uforudsigelige.