Klar til finalen i Canada

9. november 2008

Det blev til en sejr på 6-2 4-6 6-4 over Joshua Goodall fra England i semifinalen i Rimouski. Jeg startede rigtigt godt i 1. sæt, og lavede meget få fejl. Min serv kørte stabilt, og jeg fik blokeret hans server fornuftigt. Når vi først fik gang i duellerne fra baglinien, følte jeg mig klart oven poverlegen, så det galt om at få returerne i spil. Fra starten af 2. sæt faldt min 1. servsprocent, og jeg blev usikker på min 2. serv, også selvom jeg har servet okay i de tidligere kampe, men det skyldes nok, at jeg har servet så dårligt hele sommeren. Jeg føler mig stadig ikke 100% sikker på den. Det medførte nogle irriterende doublefejl på vigtige tidspunkter og til sidst et tabt serveparti og sæt. Det var ellers ikke fordi, at jeg manglede chancer i 2. sæt. Jeg havde flere breakbolde og burde nok have lukket kampen i to sæt. Han servede dog ofte tungt på breakboldene, og jeg spillede alt for passivt. I starten af 3. sæt begyndte jeg at finde rytmen i serven igen, og det gav mig mere overskud til at fokusere i hans servepartier. Jeg var tæt på at bryde ved stillingen 4-3, og det lykkedes ved 5-4. Det er virkelig en lettelse at nå en finalen efter en lang og elendig periode. I morgen møder jeg Ryan Sweeting fra USA. Jeg tabte til ham til US Open i to sæt. Han har en meget hård serv og stabil baghånd, men han laver fejl fra hans forhåndsside. Kampen spilles kl.12.00 canadisk tid og kan ses på www.pqm.net

Jeg spillede efterfølgende finale i double med Michael Ryderstedt, men vi måtte se os slået af et velspillende ungt canadisk par med cifrene 7-5 4-6 (6-10). Pospisil og Raonic som de hed, servede begge fantastisk tungt. Vi havde et break i andet sæt, men et løst parti fra min side kom til at koste os dyrt. De er begge stadig juniorer, og jeg tror bestemt, at vi kommer til at høre mere til dem, især Pospisil. Han ser ud til at have meget at byde på i fremtiden.