Klar til DM finalerne

15. august 2008

 

Pressemeddelelse fra DTF

De topseedede i året semifinaler ved DM udendørs i Helsingør, Hanne Skak Jensen og Martin Pedersen, havde ikke en gang brug for en fuld klokketime for at gøre sig klar til hver sin DM-finale. 36 minutter var alt, hvad Martin Pedersen behøvede for at sende Rasmus Møller ud med 6-0, 6-1. For Hanne Skak Jensen drejede det sig om 58 minutter, før hun havde gjort sig fortjent til en finaleplads med en sejr på 6-0, 6-2 over Mai Grage.

Anderledes spændende og langvarigt blev det imidlertid i de to øvrige semifinaler. I første omgang var det Karina Ildor Jacobsgaard og Karen Barbat, der udkæmpede et drabeligt slag, som også fortalte historien om katten og den berømte sæk.

Efter mange og lange slagudvekslinger kunne Karen Barbat snuppe første sæt med 7-5 og fik hurtigt bragt sig på 3-0 i andet. Det lignede en forafgørelse. Men Jacobsgaard fik kæmpet sig tilbage ad flere omgang og kunne med et break til 7-5 skrive andet sæt på sin konto. Herfra var det Jacobsgaard, der tog teten. Foran 5-2 og med 40-0 i Barbats serv lignede det et hurtigt tredje sæt. Men nu var det KB’eren, der ikke kunne få snøret sækken til. Med intet at tabe spillede Barbat fuldstændig frigjort, havde succes med det og fik udlignet til 5-5. Herfra lykkedes det dog Jacobsgaard at holde serv, hvorefter hun fik brudt Barbat til sejr på 7-5 i tredje og afgørende sæt.

”Jeg tror, det var min rutine og min vilje, der blev afgørende. Jeg ville simpelthen ikke give op,” forklarede Jacobsgaard efter den næsten to en halv time lange kamp, som i øvrigt var en gentagelse af sidste års finale, hvor de to kombattanter også leverede et flere timer langt og tæt drama.

Dagens andet maratonopgør leverede 2. seedede Rasmus Nørby og useedede Joakim Bay Simonsen. Nørby tog første sæt 6-4, men Simonsen svarede igen ved at vinde andet med 7-6 (1), og så måtte der også et tredje og afgørende sæt til i den kamp. Rasmus Nørby, der var blevet skadet undervejs, var første mand til at få et servegennembrud, dog blot for straks at blive brudt tilbage, hvorfra de to holdt serv frem til 5-5. Her brød Simonsen igen Nørby, og derfra var der ingen nåde. Joakim Bay Simonsen lukkede kampen, der ligeledes varede næsten to en halv time, med et serve-es til sætsejr 7-5.

Skaden fik imidlertid Rasmus Nørby til at trække sig fra den efterfølgende herredoublesemifinale, hvilket betyder, at herredoublefinalen lørdag kommer til at stå mellem Martin Pedersen/Thomas Kromann og Christian Schønau/Alexander Kønigsfeldt. Damedoublen bliver et opgør mellem Malou Ejdesgaard/Karen Barbat og Karina Ildor Jacobsgaard/Hanne Skak Jensen

Mesterskabet i mixeddouble blev afgjort fredag og gik til Karina Ildor Jacobsgaard og Mads Gottlieb, der finalebesejrede Sofie Kofoed Thomsen og Christoffer Kønigsfeldt.

Finalerne spilles lørdag på Helsingør Tennis Klubs anlæg, Ndr. Strandvej i Helsingør efter følgende program:

 

Kl. 11.00: Herresinglefinale

efterfulgt af

Damesinglefinale

efterfulgt af

Herredoublefinale

efterfulgt af

Damedoublefinale

 

Læs mere om DM udendørs og følge live score på www.tennisdm.dk