Karakterbogen: Ingen dumpede

28. oktober 2013
Karakterer: Jonas Løytved har set alle fem kampe ved weekendens Davis Cup-kamp mellem Danmark og Sverige. Han giver nu de danske aktører karakterer på 12-skalaen, og der en ingen dumpede.
 
Vi var så glade i fredags, og vi var så skuffede søndag. Måden, det danske Davis Cup-hold taber på, er ærgerlig, men alt i alt har spillerne leveret en udmærket indsats. Skal man vurdere holdet indsats, er det klart, at vi skal forholde os til det faktum, at Danmark tabte og rykkede ned, men man må også vurdere kampene enkeltvis, og her er det klart, at fredagens præstationer trækker op. Var det forventet, at Danmark kunne vinde, og hvad kunne vi egentlig forvente af de enkelte spillere? Alt dette er selvfølgelig med i mine betragtninger. Nedenfor følger mine bedømmelser af de danske aktører.
 
Frederik Løchte Nielsen 4:
Løchte leverer en fin og meget koncentreret indsats fredag, hvor han udnytter sine chance, og reelt aldrig er i fare for at tabe til Ymer. Lørdag taber han fire servepartier i doublen, og det er selvfølgelig ikke nok af manden, der skal bære den danske double. I sin sidste single søndag er dele af første og fjerde sæt for ringe. Det samme er starten af femte sæt, men der er ros til Løchte for at kæmpe og ikke give op. Han leverer en fin indsats mod Eriksson, men skulle karakteren være højere, skulle kampen være vundet.
 
Martin Pedersen 7:
Ganske vidst havde jeg forventet, at Pedersen ville slå Ymer, men måske var forventningerne også skruet for højt op efter en fantastisk kamp fredag. Havde Løchte klaret sagerne for Danmark, havde Pedersen fået et soleklart 12-tal for sin præstation fredag, men det er klart, at nederlaget til 17-årige Ymer rokker ved det. Når det så er sagt, spiller Ymer en rigtig flot kamp, og Pedersen kan aldrig være herrer over, hvordan modstanderen spiller. Pedersen spiller ikke sin bedste kamp, men gør det udmærket, hvilket ikke var nok til at slå Ymer.
 
Thomas Kromann 7:
Jeg synes faktisk, at Thomas Kromann spiller en fin double. Han holder niveau i kampens indledning og spiller væsentlig bedre, end man kunne forvente af den urangerede CBS-studerende. Selvom svenskerne spiller på ham, sætter han nogle solide flugtninger, og hans smash er stensikker. Da svenskerne hæver niveauet har han sværere ved at følge med, men han server nogenlunde, og det er faktisk i Løchtes serv, at danskerne har det sværest.
 
Mikael Torpegaard UB:
Kom ikke i kamp.
 
Kenneth Carlsen 4:
Carlsen havde ret i, at danskerne kunne løfte niveauet, når der stod Davis Cup på menuen. Han har helt tydeligt arbejdet godt med sine spillere op til mødet, og det kræver ros. Kritik skal han til gengæld have for det faktum, at en 2-0-føring kan sættes over styr. Ganske vidst leverede Ymer en stor præstation, men danskerne var blevet lidt bange for at vinde. Danmark kan være rigtig glade for at have Carlsen som kaptajn, men landstræneren ved også godt selv, at det var årtiers største chance for at slå Sverige, der blev forspildt.