Kaptajn Carlsen fortsætter

13. januar 2010

Findes der to ting, som rimer, er det Kenneth Carlsen og Davis Cup.

Dansk tennis’ i nyere tid bedste herrespiller staÌŠr i hvert fald noteret for 23 landskampe + de to opgør i 2009, hvor Kenneth Carlsen debuterede som kaptajn paÌŠ sidelinjen.

Dét er i sidstnævnte funktion, at 36-aÌŠrige Carlsen fortsætter i 2010.

”Davis Cup fylder meget i mit hjerte. At repræsentere Danmark er stort. Det er et privilegium – ogsaÌŠ som kaptajn,” siger Kenneth Carlsen, der ser frem til atter at inspirere, motivere og coache herrespillerne i rødt og hvidt.

Kenneth Carlsens første opgave i 2010 bliver at udtage det team, der skal forsvare Danmarks farver i Portugal fra den 5. til 7. marts. Danmark og Portugal er placeret i Europa/Afrika Group II. Vindes dysten i Maia i Portugal, gælder det herefter en oprykningskamp til Europa/Afrika Group I. Tabes dysten derimod paÌŠ gruset paÌŠ den Iberiske Halvø, venter et nedrykningsdrama i bestræbelsen paÌŠ at undgaÌŠ deklassering til Europa/Afrika Group III. Modstanderen bliver i begge tilfælde enten Egypten eller Cypern.

”Vi har paÌŠ papiret faÌŠet en svær lodtrækning, og vi skal spille op til vores bedste for at sejre. Jeg ved, det lyder som en kliche, men vi maÌŠ tage en kamp ad gangen,” siger Kenneth Carlsen.

Direktør i Dansk Tennis Forbund (DTF), Niels Persson, supplerer:

”Vi er glade for aftalen med Kenneth. Hvad angaÌŠr det taktiske aspekt af tennis, har han en eminent viden og styr paÌŠ sagerne, som staÌŠr paÌŠ før, under og efter kampene. Ligesom Kenneth igennem sin aktive karriere var med til at opbygge en storartet Davis Cup-aÌŠnd. Den tilgang til tingene skal fortsætte.”

Pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.