John Larsen – juniorlandstr?ner med optimismen i behold

23. marts 2008

Hvad består dit arbejde i?

Det er talent- og klubudvikling. De spillere jeg først og fremmest har fat er U12, U14 og U16. Desuden er jeg holdkaptajn for Davis Cup, så jeg følger også seniorspillerne i den forbindelse. Jeg tager til turneringer som denne (TE i Hørsholm/Rungsted) og tager også ud til klubberne. Jeg?planlægger forbundstræningen for U14 juniorerne her?på Sjælland. Det foregår i Farum 1 gang om ugen. Desuden?samarbejder jeg med Alan Rasmussen, Århus 1900 om forbundstræningen for U14 juniorerne på?Jylland/Fyn. Det foregår så på Århus 1900’s anlæg. Der bliver trænet ca. 8-10 juniorer hvert sted. Desuden planlægger jeg kampweekends for juniorerne. Der er også en del landsholdsaktiviteter for juniorerne som jeg tager mig af. Primært følger jeg naturligvis de spillere som ligger i toppen af ranglisterne. I øjeblikket er top 5 spillerne i juniorrækkerne koncentreret på 13 klubber. Og det vil umiddelbart være dem jeg prøver at følge.?

Hvordan spotter du talenterne?

Dem der ligger i top 50 på ranglisten er dem der kan tænkes at være udviklingsmuligheder i. Og jeg prøver at holde øje med bredden hos juniorerne også. Jeg følger også DM i holdkamp hvor mange klubber deltager med deres juniorer specielt når vi går lidt ned i divisionerne. Jeg besøger og følger også projekter som f.eks. Tennisteam Fyn. Projekter som disse skal følges og opmuntres for det er et ønske hos DTF at vi får stærkere provinsklubber for breddens skyld. Nogle gange har vi et talent som der virkelig er potentiale i, f.eks i en jysk klub. Skal?spilleren udvikles er det måske nødvendigt at?spilleren flytter klub f.eks. til København. Men jeg vil foretrække at den klub?spilleren tilhører istedet giver?spilleren de muligheder som er nødvendige. Vi ønsker simpelthen at flere klubber kan tilbyde det som er nødvendigt for at udvikle talenter. Hvilke krav der skal opfyldes finder man på vores hjemmeside (www.dtftennis.dk?under \"Elite\" og talent- og klubudvikling.) Men kan klubben ikke tilbyde spilleren de muligheder, kan jeg godt foreslå den enkelte spiller at flytte.?Men egentlig vil vi gerne have talenterne spredt på flere klubber.

Hvilke talenter vil du fremhæve her og nu?

Jamen der er jo helt klart Caroline Wozniacki og hun kan få meget stor betydning for dansk tennis. Jeg har sagt det før og jeg står ved det, Caroline kan godt gå hen og trække 20.000 medlemmer til DTF klubberne. Men der er også andre talenter på vej. Der er en spiller som Rune Winkler, OB. Et stort boldtalent som?desværre har været noget skadet på det sidste. Vi har også Ulrik Thomsen somligger meget højt på Europaranglisten for U14. Desuden er der Karen Barbat som jeg tror er den næste store spiller der kommer efter Caroline Wozniacki. Der er også en spiller som Magnus Hallahan der lige nu går stærkt frem. Talenterne er der helt klart.

Den nye struktur der blev indført sidste år, hvordan fungerer den?

Det betød jo et farvel til de tre kraftcentre, men det fungerer meget bedre nu. Problemet med kraftcentrene var at spillerne skulle bruge meget tid på transport 2 gange om ugen. Så selvom idéen i sig selv var meget god, så var den ikke optimal for spillerne. Det vi har nu med forbundstræning i Farum og Århus 1 gang om ugen er mere overskueligt for den enkelte spiller og dermed bliver det mere?til gavn.?Den nye struktur har også ført til at vi har 6 landsholdslejre om året, hvor der trænes intensivt. Så det har alt i alt været en succes.

Hvordan ser fremtiden ud for dansk tennis?

Den ser bedre ud nu end for blot få år siden. Tag for eksempel denne turnering her (Tennis?Europe i Hørsholm/Rungsted). Der blev de bedste danskere for få år siden slået ud i første eller anden runde. Nu vinder flere af vores talenter rent faktisk den slags turneringer. Det har vi ikke været vant til. Men vi skal passe på at vi ikke sammenligner os for meget med andre lande. I Frankrig f.eks. bruger de enorme beløb på talentudvikling. Beløbene er så store at det nærmest er utroligt. Derfor tror jeg vi skal arbejde målrettet med det vi har og ikke hele tiden tænke: "hvorfor er vi ikke lige så gode som svenskerne og franskmændene?" Med de midler vi har går det egentlig meget godt. Der er også flere af de unge talenter der satser og gerne vil noget indenfor tennis.

Hvad er det?du godt kan lide ved dit arbejde?

Tennis er mit liv. Jeg elsker tennis. Og jeg kan lide at være med hvor der sker noget. Jeg har været professionel i 3 1/2 år og den erfaring, den glæde og den viden det gav mig, vil jeg gerne dele ud af ved ved at udfylde en plads i dansk tennis.