Jeg er træt af Johan Sjøgrens kritik

6. august 2009

På www.tennissporten.dk, hvor vi jo hoster Tennisavisen, kunne jeg til min overraskelse endnu engang læse en kritik af min personlige beslutning om ikke at spille på det danske Davis Cup hold. 

Det er også denne gang Elitecenterets øverst ansvarlige Johan Sjøgren, der i et afskedsinterview ”taler ud”. Her siger han; ”Jeg har det stadig skidt med, at han ikke har ønsket at repræsentere Danmark….Han tænker slet ikke på, hvad Dansk Tennis Forbund har gjort for ham gennem mange år” og fortsætter, ”men Kristian forlangte et par millioner kroner for at spille.” 

Med disse udtalelser kan man få det indtryk, at Sjøgren ærligt og imødekommende har gjort et forsøg på at indrullere mig i et slagkraftigt Davis Cup hold, selv om hans eneste forsøg på at kommunikere med mig om Davis Cup blev gjort via mail tilbage i 2004. Hans påstand er uforståelig og ikke sand. Jeg har aldrig forlangt ”et par millioner”, og jeg har spillet Davis Cup de år, hvor jeg har modtaget støtte ligesom jeg også har spillet nogle år, hvor jeg ikke har modtaget støtte. Det undrer mig, at DTF ikke tager afstand fra disse udtalelser.

Et andet sted i Tennisavisen nr. 22 udtaler Johan Sjøgren, at det danske system udviklede mig til top juniorspiller og senere til en top 100 spiller. Dette er heller ikke rigtigt. Jeg er mest af alt et produkt af mine egne ambitioner samt af en amerikansk ”you can do it” mentalitet. Uden mine længerevarende ophold i USA samt mine forældres økonomiske indsats var jeg aldrig nået så langt. Min tid på Elitecentret beskrives næsten bedst i en helt anden artikel i Tennisavisen om en ung Sebastian Rogaczewski, der som århusiansk talent gik tabt i Elitecenterets ensomhed. Den beskrevne tid for Sebastian genkender jeg kun alt for godt. Jeg var bare heldig, at mit managementfirma gav mig andre træningsmuligheder end Elitecentret, og at Tine Scheuer-Larsen senere tog sig kærligt af mig, da jeg efter kort tid ikke mere kunne klare systemet.

Jeg glæder mig til at se den fornyelse, der forhåbentligt kan sende dansk elitetennis ind på et nyt og bedre spor.