Jacob Melskens – Dansk k?mpetalent satser 100%

23. marts 2008

Fakta om Jacob Melskens:
Født: 20/3 1985
Startede med at spille tennis som 7-årig
Højeste placering på juniorverdensranglisten. Single:74 Double:31
Placering på seniorverdensranglisten. Single:804 Double:880

I starten af juni 2003 blev navnet Jacob Melskens nævnt i stort set alle sportsmedier. Og med god grund. Sammen med sin svenske makker Pablo Figueroa havde han nået semifinalen i juniordouble ved French Open i Paris. Resultatmæssigt fremragende og man begyndte at ane en ny storspiller i dansk tennis. I manges øjne var Jacob Melskens en af de spillere der skulle bære dansk tennis når Kenneth Carlsen en dag valgte at stoppe.
Men hvem er den 19-årige Jacob Melskens egentlig? Den bedste til at fortælle det er vel ham. Vi har fået lov at stille nogle spørgsmål til Melskens som han meget venligt har svaret på.
Som 7-årig begyndte Jacob at spille sammen med nogle kammerater fra sin klasse i Hørsholm/Rungsted Tennisklub. Og som 10-årig opdagede HRT for alvor at Jacob Melskens er noget særligt når man udstyrer ham med en ketcher og en tennisbold, idet han gjorde sig særligt bemærket i en klubturnering. Og herfra var der ikke langt til at man i DTF fik øje på ham. Som 12-årig kom han første gang på juniorlandsholdet.
Og specielt i 2002 og 2003 begyndte Jacob Melskens for alvor at gøre sig bemærket i international juniortennis. Det blev til en række flotte resultater kulminerende med semifinalepladsen i juniordouble ved French Open.
At nå så vidt kræver meget og der må ofres en del. Udover at Jacob Melskens er flittig med at træne, så er en seriøs livsstil så krævende at det at gå i byen ikke sker så ofte. Alkohol skal man også være forsigtig med. Melskens fortæller også: "Man er også en del ude at rejse og det gør at man ikke kan være sammen med vennerne så ofte. Det skal så gøres når man er hjemme." Det at være professionel tennisspiller, at leve som seriøs sportsmand er ikke kun et liv på glamoursiden. Det har også sine omkostninger. Også selvom man gladeligt betaler disse omkostninger.
Er semifinalen ved French Open’s juniordouble så det største Jacob Melskens har oplevet? Resultatmæssigt ja, men Melskens siger selv at det første UM og 3. pladsen ved EM for hold under 16 år og DM for hold med KB sidste år også var meget store oplevelser. Men Lad os citere Melskens direkte:"Men French Open var stort fordi det skete i en turnering alle kendte og så var det en kæmpeoplevelse at komme så langt i en grand slam. Det var en drøm der gik i opfyldelse at spille på Roland Garros."
På spørgsmålet om hvem Jacob Melskens synes er den største tennisspiller siger Melskens nok det mange andre også føler. Han kan vældig godt lide André Agassi, men er imponeret over Federer. Federer er nærmest overnaturlig god og bliver uden tvivl legendarisk.
Som senior har Jacob Melskens også vist sit store potentiale. Sine første ATP points fik han i den svensk-danske satellitserie i marts sidste år. Sammen med Tore Deleuran Skjold har Jacob også scoret en del points til verdensranglisten i double. Og ambitionerne stopper naturligvis ikke ved det. I indeværende sæson er målet at blive færdig med uddannelsen, få spillet så mange kampe så muligt. For det er kampene der udvijkler ens spil, selvom træning ikke kan undværes. Målet er naturligvis også flere atp points, sådan at en plads blandt de 1000 bedste sikres.
Men hvad er så målet for hele karrieren hos det 19-årige kæmpetalent? Det må vi hellere helt uredigeret lade Jacob Melskens selv svare på? "At blive så god så muligt. Når jeg stopper skal jeg have gjort alt for at blive så god som overhovedet muligt. Jeg må ikke sidde med en fornemmelse af at jeg ikke gav den 100%."
Og det er vel Jacob Melskens’ varemærke. At han giver sig 100%. Og det kan vi kun ønske ham held og lykke med.