Home sweet home

4. februar 2008

SÅ er jeg hjemme igen, og det føles skønt. Bare det at komme til Hong Kong var en fantastisk følelse. Det kunne selvfølgelig også have noget at gøre med, at jeg naturligvis skulle igennem et gedemarked i Guangzhou lufthavn. Jeg havde egentlig tænkt mig at tage toget til Hong Kong, da jeg jo fandt ud af, at det kunne var 150 km væk. Jeg besluttede mid for at holde fast i min billet og flyve, da der var meget snak om kaotiske tilstande på stationerne, og desuden regnede det a. ht.. Der er national ferie i øjeblikket pga. kinesisk nytår, der er d. 6. Der var bl. a. en dag, hvor der var 1 mio. rejsende fra busstationen! Alt gik fint for mig – bussen kørte til tiden, og der var ikke et øje ved check-in, så det ligner det rigtige valg. Det var så lige indtil damen ved skranken fortæller, at jeg har 6 kg for meget (jeg prøvedet at tage min kecherbag med ombord, ellers havde det været meget mere). Da det ikke er overraskende for mig, siger jeg bare, at det er fint, og jeg betaler bare overvægt. Der overrakser hun så ved at sige, at det ikke er noget de bruger, så jeg må fjerne 6 kg eller tage bussen! Det var ikke lige det, jeg ønskede at høre, så jeg gik over for at snakke med manageren, der bekræftede, at det bare var badluck. Jeg måtte tage 6 kg ud, men dem kunne jeg jo bare tage med kabinen! Da jeg fik overbevist ham om den manglende logik i hans forklaring, accepterede han, at jeg "som den eneste nogensinde" måtte tage ekstra med. Det var naturligvis ikke enden på problemerne, da jeg ved sikkerhedskontrol fik at vide, at jeg ikke måtte tage min bag med ombord. Tilbage til damen ved skranken, der sagde, at jeg naturligvis ikke kunne få min taske checket ind. Tilbage til manager, en del frem og tilbage samt en del ignorering fra deres side, og jeg får overtalt dem til at lade mig betale overvægt. De giver mig så en pris på 2.000 kr for overvægt til København. Tillykke med det. Det sagde jeg naturligvis nej til, og så sagde de fornærmet, at så måtte jeg nøjes med at checke den ind til Hong Kong, hvor jeg alligevel skulle vente 4 timer, til 75 kr. Hmm, det sagde jeg til gengæld ja til. Der var ingen, der havde et større smil på læben, end jeg havde, da vi nåede til Hong Kong.

Nu står den bare på træning, som vanligt, i løbet af ugen. Jeg føler mig rimeligt tilpas mht. tidsforskel, men det var nok ikke så smart, at jeg sad oppe hele natten og så Super Bowl. Jeg skal være den første til at indrømme, at jeg sov meget af tiden, men jeg nåede da, at se det vigtigste. Det var sgu en sindssyg slutning. Så sidder man i 4 timer med halvsløj underholdning, bortset fra Tom Petty, selvfølgelig, for at få klimaks kl bæ om natten. Det var nu godt nok et fedt klimaks – ingen tvivl om det. Der er bare noget ekseptionelt over sportsfinaler, der har det ekstra i sig. Nogle gange ebber det ud i en nervøs og kedelig forestilling (curling finalen for damer i Nagano), og andre gange er det netop finaleaspektet, der får det bedste og unikke frem i sportsfolkene (CL-finalen i 2005). Jeg synes, slutningen var en af de unikke afslutninger, selvom jeg normalt ikke er den største NFL-fan.

Så var det rart at se Liverpool vinde igen. Det var overraskende nok en noget bizar opstilling fra Benitez, men når det er sagt, så er der ikke så meget, der kan overraske længere. Jeg er dog stadig 100% bag ham, og håber på, at han bare kan få fred til at gøre sit arbejde. Jeg er ikke så imponeret af vores nye slovakkiske forsvarsspiller, Skrtel, der er klubbens dyreste forsvarsspiller nogensinde. Han virker bestemt ikke som nogen trussel til Agger, men han har sikkert også været nervøs i sine første kampe. Han skal nok blive en god afløser for Hyypia, når han engnag takker af. Fedt, at United endnu engang var heldige, men det er efterhånden noget jeg forventer – ellers ville jeg jo blive deprimeret hver spillerunde. Ej, inden jeg får for mange United-fans på nakken (Ulle og Skouboe bl. a.) indrømmer jeg blankt, at de spiller god fodbold, og min hadespiller nr. 1, Chr. Ronaldo, spiller på et uhyggeligt niveau, desværre. Det ville dog ikke være så dårligt, hvis de snart begyndte at smide nogle flere point. Jeg har i øvrigt en herlig weekend foran mig, hvor jeg skal besøge Stamford Bridge på søndag, når de røde er på besøg. Jeg glæder mig sygt til at se Torres live for første gang.

Nå, hvs der er nogen, der er nået helt herned, ønsker jeg dem en god uge. Jeg har i øvrigt fået lagt nogle billeder fra turen ud på siden, hvis der er nogen, der er interesserede.

Top 3)

1) Eli Mannings pass til David Tyree i slutminutterne af kampen. Med min begrænsede NFL viden, vil jeg sige, at det er et af de mest utrolige plays i NFLs historie – specielt pga. vigtigheden. Det er ihvertfald det bedste, jeg selv har set.

2) Følelsen af ikke at fryse, når man er indenfor.

3) Min burger fra sportsbaren i Hong Kong lufthavn. Jeg tænker stadig på den.

YNWA