Grage nok engang skarpere end Jespersen

17. november 2013

Tennissporten.dk til GPS Masters i København: Chancerne får hun nok ikke meget større, men heller ikke i dag lykkedes det Maria Jespersen at få ramt til Mai Grage. Grage vandt finalen ved GPS Masters og fuldender dermed et fantastisk 2013.

De er noget nær evige rivaler i toppen af dansk kvindetennis, og i dag stod de overfor hinanden i endnu en stor finale. Mai Grage og Maria Jespersen skulle fordele sæsonfinaletitlen mellem sig ved GPS Masters, og nok engang var det Grage, der vandt. Præcis som ved DM-udendørs tidligere på året var Grage skarpere end Jespersen, og hun vandt Masters-finalen med 6-4, 6-3.

Det er et parti i første sæt, der bliver afgørende. Der kommer jeg godt fra start, og så holder Maria ikke hovedet helt koldt, og jeg får overtaget. Jeg returnerer godt, og det er vigtigt, fordi hun server så godt. Jeg får bevæget hende godt rundt, og det bliver vigtigt”, siger Mai Grage til tennissporten.dk, om hvorfor det var hendes, der løb med titlen.

Stort 2013
GPS Masters er blot en af mange titler, som Mai Grage har skrabet sammen i år 2013. Hun startede ganske vidst året ud med et nederlag i finalen i DM-inde til Karen Barbat, men siden da har Grage stormet frem. Hun vandt tre GPS-turneringer henover sommeren, kulminerende med DM-ude, og som afslutning på udendørssæsonen vandt hun DH-ude med sin klub KB. Nu har hun også vundet GPS Masters, og hun er naturligt nok ganske godt tilfreds med sin egen sæson.

Jeg har jo spillet alt, hvad man kan spille herhjemme, når man ligger som jeg gør på ranglisten, og der er det da gået rigtig godt”, lyder det fra Mai Grage, hvis spil gentagende gange i denne sæson er gået ud over Maria Jespersen, der har fået sig lidt af et Grage-kompleks. I finalen ved Kronborg Open, Canal Digital GPS, DM-ude og nu GPS Masters har Grage alle gange besejret Jespersen i finalen.

Jeg slår den lige en gang ekstra ind end hende. Det er ofte på de afgørende bolde, at jeg er bedst. Det er det, der gør, at jeg vinder. I dag laver jeg nærmest ingen vinderslag, og hun laver rigtig mange, men på de vigtig bolde, sætter jeg bolden i banen”, analyserer Grage om, hvorfor hun er den tand bedre end Maria Jespersen.

Jespersen havde chancerne
Ved dagens finale i GPS Masters havde Maria Jespersen ellers chancen for at slå Mai Grage. Gentofte-spilleren satte gennem første sæt stort pres på Grage, men hun havde ikke det der skulle til for at lukke boldene. Bedst kommer det til udtryk, da Jespersen skal serve bagud 5-4 i første sæt. Her laver hun en stribe dumme fejl og afslutter partiet med en dobbeltfejl, der giver Grage første sæt. I andet sæt følger Jespersen også godt med Grage fra start, men pludselig falder hendes spil fra hinanden. Hun bliver frustreret, og Grage lukker hende aldrig ind i kampen igen. Efter at blive brudt midt i andet sæt taber Jespersen med 6-3.

Jeg har to partier i hvert sæt, hvor jeg ikke koncentrerer mig, og det er bare noget, jeg skal blive bedre til. Det er det, Mai gør så meget bedre. Hun har fokus hele vejen i gennem, men jeg har et par partier, hvor jeg ikke koncentrerer mig”, siger Maria Jespersen, der peger på selvtilliden som den helt store forskel på hende og Grage.

Jeg tror, det har meget med selvtillid at gøre. Hun ved, at hun kan blive ved og ved og ved, mens jeg mere er en, der satser i mit spil. Jeg må bare løfte mit eget spil og mindske nogle af mine fejl på de vigtige tidspunkter”.

Det er anden gang i træk, at Mai Grage vinder GPS Masters. Lige nu spilles herrefinalen ved GPS Masters, og her mødes Christian Sigsgaard og Mikael Torpegaard.