Frygt for sikkerheden i Rusland: U16-drenge misser EM

12. januar 2014
De danske U16-drenge kommer ikke til EM i Kazan i Rusland, som det ellers var planlagt. Dansk Tennis Forbund har trukket holdet af trygt for sikkerheden i Rusland. U16-holdets træner, Philip Ørnø, er ærgerlig på spillernes vegne over, at de misser international erfaring.
 
Det har været på alles læber. Terrorangrebet i Volgograd i Rusland har fået mange til at tale om sikkerheden i østlandet. I sportens verden har man frygtet for Vinter-OL i Sochi i februar, da de olympiske lege altid er oplagte terror mål.
 
Den frygt har nu bredt sig til tennisverdenen, hvor det danske U-16-drenge-landshold skulle have forsøgt at kvalificere sig til finalestævnet. Den kvalifikation skulle de have sikret i Kazan i Rusland, men efter terrorhandlingen i Volgograd har Dansk Tennis Forbund af sikkerhedsmæssige årsager valgt at trække U16-drenge-landsholdet fra EM-turneringen.
 
Det betyder, at Patrick Kristensen, Gustav Brorson og Muslim Zaurbekov ikke kommer til at spille EM. Det er noget, der ærgrer Philip Ørnø, der skulle have været med på rejsen som U16-drengenes træner.
 
Det er ærgerligt. Mest for drengene. Jeg tror, de alle sammen havde glædet sig til at prøve kræfter med gutterne i Europa. At spille et EM havde været fedt for dem, men det flaskede sig ikke rigtigt”, siger Philip Ørnø med henvisning til terrorhandlingen i Volgograd.
 
I Dansk Tennis Forbunds officielle udmelding nævnes et flystyrt i Kazan-lufthavn, den lange rejsetid med mellemlandinger og den kaotiske situation omkring indenrigsflybilletter i Rusland pga. Vinter-OL foruden terrorfrygten, som årsagerne til at U16-drenge ikke kommer til EM.
 
En del af selskabet
Det missede EM er synd for U16-drengene, mener Philip Ørnø, der ser store kvaliteter hos alle de tre ungdomslandsholdsspillere. Ørnø selv har ikke trænet Patrick Kristensen men siger, at han kun har hørt gode ting om ham, og at han har en god indstilling til tennissporten.
 
Gustav Brorson kender Ørnø en smule bedre, da han har trænet ham et par gode, og Brorson bliver rost for at give den gas og elske at udvikle sig og spille tennis. Den af U16-landsholdsspillerne som træneren kender bedst er Muslim Zaurbekov, som han selv træner til dagligt, og ham kalder Ørnø for teknisk rigtig dygtig samtidig med, at han er hurtig, smidig og stærk.
 
Han spår dem alle tre en stor fremtid i de danske turneringer og tror også på deres muligheder internationalt. I netop den internationale forbindelse er det bare rigtig ærgerligt, at de misser den afgørende internationale erfaring, som EM havde givet.
 
Jeg ærgrede mig i sin tid, da jeg startede med at rejse over, at jeg ikke havde spillet internationalt som junior. Jeg havde kun spillet et par enkelte turneringer, og det var ikke nok”, lyder det fra Philip Ørnø.
 
Da jeg kom ud og spillede internationalt, følte jeg mig ikke som en del af selskabet. Jeg tror, det er nemmere, hvis man har fået erfaringerne i juniortiden”.
 
Philip Ørnø spiller til dagligt for Birkerøds Elitedivisionshold og deltager i danske tennisturneringer. Han er ligeledes træner i Birkerød og siger, at han regner med på sigt at glide over i trænerrollen. Derfor takkede han ja til at være træner for U16-drengene ved EM – En tjans der nu ikke bliver til noget alligevel.