Frederik før kick off: Jeg har lysten

13. oktober 2009

 

Den altid gennem sympatiske Frederik Løchte Nielsen var klar til et par hurtige spørgsmål fra tennissporten.dk inden hans første kamp i Købstædernes challenger her til aften kl. 18.00. En rolig og afklaret Løchte gav gode forhåbninger til et godt resultat. På spørgsmålet om hans forventninger til den måske sidste turnering i Kolding af denne art var Løchte optimist uden at være overmodig:

”Specielt det sidste års tid har jeg følt at jeg naturlig deltager i det her felt. På dagen mener jeg ærligt at jeg kan slå de fleste spillere der er med her. Derfor er det ikke umuligt at jeg får et godt resultat her. Nu ved jeg godt at underlaget udligner spillernes kvaliteter fordi duellerne er så korte. Men det er ens for alle. Men de senere måneders gode spil har givet mig mere selvtillid og ro.”

Hvordan ser Løchte så på fremtiden?

”Mine ambitioner er de samme som de var sidste år. Da jeg ikke har forbedret min rangliste position, så er det stadig målet at komme til at spille Grand Slam og de øvrige store turneringer. Og jeg har virkelig lysten. Her håber jeg på en stærk afslutning på året. Så jeg mere frigjort kan arbejde på at avancere på verdensranglisten. Desværre var det første halvår rigtig dårligt fra min side. Det er ligesom en cykelrytter der er sat med 7 min. På et bjerg. Det tager så noget tid at komme op igen og måske endda komme foran de andre.”

Hvordan tager Løchte så sin position som Danmarks førende mandlige tennisspiller?

 ”Det føles ikke som en byrde. Men det er nu engang lidt kedeligt at der faktisk kun er Thomas Kromann og jeg tilbage som internationale spillere. For et par år siden var der rigtig mange professionelle danske herrespillere og det var meget positivt. Her i Kolding vil jeg gøre det så godt jeg kan.”

Hvordan får vi interesse for turneringer som denne igen?

”Vi må bare erkende at der ikke er den store interesse for at gå ind og se os spille. Der skal flere gode danske spillere til for at øge interessen. I øjeblikket har den almindelige dansker ikke interesse for selve sporten men er interesseret i navne. Som eksempel kan  man nævne sidste års turnering i Odense hvor Caroline Wozniacki deltog. Tilskuerne kom helt klart for at se hende. Så selvom turneringen her i Kolding har et højt sportsligt niveau så er det åbenbart ikke interessant nok til at trække tilskuere til. Selv landskampene hvor man måske godt kunne forvente tilskuere, så kommer der stort set ingen. Så der er ingen vej udenom, der skal flere gode danske spillere til.”

I aften håber Frederik på at kunne give publikum en oplevelse og tennisporten.dk ønsker Frederik alt muligt held mod dagens modstander, Yannick Mertens, Belgien.