Fornuftig lodtrækning for Løchte.

10. oktober 2009

NYT FRA
KØBSTÆDERNES ATP CHALLENGER

Fornuftig lodtrækning til Frederik Løchte Nielsen. Svært for de andre danskere

                                                                                                 Kolding, 10/10-2009

Det var både skidt og kanel for danskerne, da der blev foretaget lodtrækning til Købstædernes ATP Challenger. Umiddelbart ser det bedst ud for Frederik Løchte Nielsen, der i første runde skal op mod Yannick Mertens. Belgieren er rangeret som nummer 284 på verdensranglisten og ligger dermed 12 pladser under Frederik Løchte Nielsen.

 

”Jeg trænede med ham på det flamske forbunds center i forrige uge, så jeg kender ham faktisk rimeligt godt. Han spiller fladt og hurtigt, men er en lidt akavet spiller. Umiddelbart vil jeg vurdere det til at være en 50/50 kamp,” siger Frederik Løchte Nielsen.

 

Han har i løbet af den seneste måned spillet sig i to futures-finaler i Sverige og føler sig for tiden fornuftigt kørende. ”Jeg har lige skullet vænne mig til at spille indendørs igen, men synes, mit spil har fungeret ok. Og på det hurtige underlag i Kolding har jeg jo ramt den lige i røven de sidste par år,” som Frederik Løchte Nielsen udtrykker det. Bedst gik det i 2007, da den højest rangerede dansker nåede semifinalen i Købstædernes ATP Challenger.

 

Derimod ser det svært ud for de øvrige danske spillere i hovedturneringen. Thomas Kromann kommer på en særdeles vanskelig men formentlig også ganske seværdig opgave mod den 2. seedede belgier Olivier Rochus, der er rangeret som nummer 84 i verden, men tidligere har været helt oppe som nummer 24. ”Det er en hård lodtrækning for Thomas. Omvendt kan han få prøvet sig selv af mod en rigtig god spiller,” lyder kommentaren fra landstræner Henrik Holm.

 

Martin Pedersen, der indstillede den professionelle karriere i sommer for at hellige sig skolen men stadig lægger masser af tenniskræfter i KB, kommer også på en særdeles vanskelig opgave mod 6. seedede Ivan Dodig fra Kroatien, der er nummer 171. ”Martin spillede godt i Davis Cup-kampen mod Montenegro (i juli, red.) og har fordel af, at der jo ikke er nogen forventninger til ham, så han skal bare spille frit,” lyder det fra Henrik Holm, som har de samme bemærkninger til Søren Wedege, der møder tyske Matthias Bachinger. ”Wedege skal jo også bare spille frit,” siger Holm med henvisning til, at det for Wedege, der er rangeret 1489, gælder om at få erfaring på højt niveau. Og det skulle absolut være muligt mod Bachinger, der er nummer 267.

 

Se hele lodtrækningen og læs meget mere om turneringen på www.dtfchallenger.dk, hvor der blandet andet er livescore fra alle kampe.

 

Hovedturneringen i Købstædernes ATP Challenger spilles fra mandag i Bramdrupdam Hallerne, Bramdrup Skovvej 110 i Kolding. Søndag er der kvalifikationsfinaler fra kl. 10.00.

 

Mvh

Susanne Horsdal

Presseansvarlig

Dansk Tennis Forbund