Fed Cup blev i dag udtaget.

21. december 2009

Wozniacki fører an
 
Caroline Wozniacki, Hanne Skak Jensen, Karina Ildor Jacobsgaard, Mai Grage og Malou Ejdesgaard.
Ovenstående kvintet udgør det danske Fed Cup-hold, som i starten af februar spiller gruppekampe i Europa/Afrika Group I i Cruz Quebrada nær Lissabon i Portugal.

Målet for det danske mandskab er – i lighed med i år – at forsvare pladsen i Europa/Afrika Group I. Fed Cup-kaptajn Maria Rasmussen bærer dog et inderligt og realistisk håb om, at holdet kæmper sig videre til kvalifikationen til World Group II.

”Dagform og lodtrækningen er afgørende for, hvorvidt vi tør lege med tanken om at gå videre. Vi har også først et klart overblik over vores modstanderes styrke, når vi lander i Portugal,” siger Maria Rasmussen, der blandt andet peger på Østrig, Ungarn og Hviderusland som hurdler.

Der hersker selvfølgelig ingen tvivl om, at Danmark i Caroline Wozniacki besidder et trumfkort i bestræbelsen på succes. Ligesom Hanne Skak Jensen, som for nylig fejede al modstand af banen ved DM Inde, forventes at være i topform i februar.

”Caroline og Hanne udgør også et stærkt doublepar, og doublen er vigtig i Fed Cup-regi. Men alle, der er udtaget, er i spil til at komme på banen. Der er fokus på dagsformen,” understreger Maria Rasmussen.   
Mens Maria Rasmussen har funktion som holdkaptajn, er tidligere Davis Cup-spiller, Davis Cup-kaptajn og Fed Cup-kaptajn, Morten Christensen, udpeget som ny Fed Cup-træner for Wozniacki og Co.
 
Truppen
 
Caroline Wozniacki, 19 år, nummer 4 på verdensranglisten.
Hanne Skak Jensen, 23 år, nummer 460 på verdensranglisten.
Karina Ildor Jacobsgaard, 29 år, tabte singlefinalen ved det netop afsluttede DM Inde.
Mai Grage, 17 år, nummer 43 på junior-verdensranglisten.
Malou Ejdesgaard, 18 år, nummer 1.056 på verdensranglisten.
 
Europa/Afrika Group I
 
Deltagende hold: Østrig, Hviderusland, Bosnien & Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Storbritannien, Ungarn, Israel, Letland, Holland, Portugal, Rumænien, Slovenien, Sverige, Schweiz og Danmark.
 
Der inddeles i fire puljer med fire lande i hver. De fire puljevindere spiller to ”finaler”, hvorfra vinderne sikrer sig kvalifikationskampe til World Group II. De fire lande, der slutter i bunden i de fire puljer, duellerer sidst på tennisugen om at undgå to nedrykningspladser til Europa/Afrika Group II.  
 
Lodtrækningen finder sted tirsdag den 2. februar 2010. Danmark spiller sin første kamp onsdag den 3. februar.
Kampene afgøres via to singler og en doublekamp.